Minivakantie in De Eifel

Vanaf 649,00

Vertrek: in 2025 | 65km | 1200hm

Vijf dagen fietsen in Duitsland met mooie klimmen op verlaten wegen. In de Eifel is elke etappe een nieuw sprookje! Er even tussenuit heel dichtbij huis en genieten van diverse routes in mooie voorjaarsgeuren of herfstkleuren. Begin jij het seizoen hier of sluit je hier af? Met de zekerheden die je van Rudi Rides gewend bent: het beste eten, ontspanning op en naast de fiets en rijkelijke pauzes.

Schematisch op een kaart weergegeven waar De Eifel ligt. Met als grens België, Luxemburg, De Moezel, De Rijn en Jülich-Zülpich Börde. Belangrijke plaatsen zoals Koblenz, Mainz, Düsseldorf, Keulen, Trier en Eupen zijn ook weergegeven.
 • Dagprogramma
 • Inclusief & exclusief
 • Voor wie is deze vakantie?
 • FAQ
 • Boeken

Bekijk hier het schema van de laatst vertrokken reis met vertrekdatum 17-10-2023!

Verwijder

Dag 1

Datum : 2023-10-17

Aankomst Eifel, Etappe 0

Al op 3 uur rijden van Utrecht ben je in de Eifel. Als je wilt, kun je al de omgeving gaan verkennen op eigen gelegenheid. Tijdens het diner – met liefde verzorgd door de Rudi Rides kok – maak je kennis met de andere deelnemers en nemen we het programma nog eens onder de loep.

Dag 2

Datum : 2023-10-18

Etappe 1: 66km | 1100hm

Eerste etappe gaat naar het hart van de Eifel, de plaats Monschau. Onderweg een steile klim door een kleurrijk bos, langs het Olef meer, mooie uitzichten en een welverdiende lunch bij een speciaal restaurant buiten Monschau.

Dag 3

Datum : 2023-10-19

Etappe 2: 50-75km | 700-1200hm

Voor dag 2 staat er 1 klim op de planning: de Schwarzer Mann (max 8.1%): lekker klimmen. Voor de liefhebber is de tour uit te breiden richting Gerolstein. Als je liever wilt sparen voor de volgende dag (zwaarste etappe) dan fiets je direct naar het huisje.

Dag 4

Datum : 2023-10-20

Etappe 3 – 100km – 1900hm

We fietsen vandaag naar het Nationalpark Eifel Vogelsang en fietsen 6 (korte) beklimmingen. O.a. langs de Ruhrsee, waar we gaan lunchen. De bezemwagen is mee, dus afstappen kan altijd. Verleg jij je grenzen vandaag ook?

Dag 5

Datum : 2023-10-21

Etappe 4 – 45km – 700hm, Vertrek

De laatste dag kun je op eigen gelegenheid de 5e etappe fietsen. Iedereen is daarin vrij. Na deze korte tocht (tot 12:30) kun je nog douchen en ben je klaar om voldaan naar huis te gaan.

Inclusief

 • 4 overnachtingen
 • 4 x uitgebreid ontbijt
 • 4 x driegangen diner
 • Professionele begeleiding
 • 5 x GPX routes
 • Technische hulp onderweg
 • Pechhulp onderweg*
 • Bezemwagen etappe 2
 • Fietsenstalling in de B&B
 • Altijd koffie en thee in de B&B
 • Snacks bij thuiskomst na etappe
 • Gebruik koelkast voor snacks/dranken**
 • Georganiseerde carpool
 • Wasmachine aanwezig

*) je wordt opgehaald met de bus als je fiets kapot is en niet gemaakt kan worden

**) uiteraard kun je ter plaatste ook snacks en dranken kopen

Exclusief

 • Fietsverzekering
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Vervoer naar Eifel (carpool!)
 • Lunch, drinken en snacks
 • Sportdrank, repen, gel, etc.

Je houdt van…

✅ … heuvelachtige gebieden
✅ … herfstige kleuren
✅ … Kuchen & Hefeweizen
✅ … goede gesprekken
✅ … fietsen in gemende groep

Vervoer naar de startlocatie en terug vanaf de finishlocatie wordt niet aangeboden. Bij deze reis koppelen wij deelnemers om zoveel mogelijk te gaan carpoolen met de auto. Je komt dus altijd op bestemming met een andere deelnemer als je wilt.

Ja dat kan. De meeste deelnemers nemen een racefiets mee, maar als jij een gravelfiets of fiets met een klein beetje hulp comfortabeler vindt dan kun je daarmee prima meekomen. Let wel op dat je op vlak 27-28 km/h een comfortabele snelheid vindt.

De gemiddelde leeftijd varieert per reis. Leeftijd is nooit een probleem, de deelnemers zijn aan elkaar gestemd door andere factoren dan leeftijd.

Alle vakanties van Rudi Rides streven naar een optimale balans tussen mannen en vrouwen. Meestal 4 om 4, soms 3 om 3, soms 3 om 4.

Dat hangt af van je conditie natuurlijk. Voordat je inschrijving definitief is, maak ik uitgebreid kennis met je en maak ik een inschatting of je bij de groep past. Dit doe ik op basis van fietsvakanties in het verleden die je hebt gemaakt, hoe vaak en hoe ver je momenteel fietst, en of je nog andere sporten beoefent. Als ik denk dat het moeilijk is om mee te komen dan zeg ik dat ook eerlijk, anders is het voor jou en voor de andere deelnemers niet leuk.

De snelheid hangt af van de groep en de bergen die worden beklommen. Meestal ligt de snelheid op vlak zo rond de 27-28 kilometer per uur. Dit is niet traag, maar wel een ontspannen tempo, dat je met ‘normale’ training een hele dag vol kan houden.

Leuk dat je het vraagt. Normale training vind ik als je in het seizoen veel (drie ritten per week) fietst (maart tot oktober) en zowel lange (100km) als korte (50km) ritten maakt. Zonder dat je daarbij rekening houdt met een specifiek trainingsschema, of intervallen, of vermogenstesten (FTP) doet, of heel hard fietst.

Dit hangt af hoeveel kilometer en hoogtemeters je aflegt. Hier heb ik een uitgebreid blog over geschreven. In het kort: je kunt makkelijk twee of drie keer zoveel fietsen in een week als dat je normaal doet, ook als daar hoogtemeters in zitten. Het is wel verstandig om eens twee dagen achter elkaar 750 hoogtemeters te fietsen (bijvoorbeeld in Limburg), zo voel je zelf wat dat met je lichaam doet.

Dit is een fietsvriendelijke, kleine accommodatie. De accommodatie blinkt uit in comfort, hygiëne en locatie. Je slaapt tijdens deze vakantie op een ruime kamer gedeeld met deelnemers van hetzelfde geslacht. Het is niet mogelijk om een eenpersoonskamer te boeken

Nee dat helaas vanwege de aard van de accommodatie niet mogelijk

De kwaliteit van het wegdek is heel goed, eigenlijk uitstekend. Het wegdek is altijd verhard en is een combinatie van provinciale wegen en dorpswegen.

Hoe veilig is het verkeer in Duitsland?

Voor andere vragen kun je altijd mailen naar [email protected]. Je ontvangt binnen 3 dagen antwoord.

Please wait…

Hoe het werkt

Icoon om de juiste vakantie te kiezen die bij je past

1. Kies een vakantie

We bieden verschillende fietsvakanties aan. Kort en lang, en in verschillende landen. In een groep of individueel. Schrijf je vrijblijvend in voor meer informatie.

Icoon voor gesprek met expert van Rudi Rides die je vragen beantwoordt en je helpt bij het maken van de juiste keuze

2. Maak kennis

Door een persoonlijk telefoongesprek maken wij kennis met je. Zo leren we je niveau en voorkeuren kennen en worden al je vragen beantwoord.

Icoon van fiets en boom en wolk in design

3. Ga mee op avontuur!

Als het goed voelt dan ga jij mee op een nieuw fietsavontuur. Je bevestigt je inschrijving en daarna kun je beginnen met de voorbereidingen: trainen en inpakken.

Ga jij binnenkort ook mee met Rudi Rides?

Begeleid door een gepassioneerde fietser met 6 jaar ervaring

Meer dan 500 routes door Nederland, Frankrijk en Italië

Kleine groepen om een vertrouwde persoonlijke sfeer te creëren

VvKR logo

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.

Misschien vind je deze vakanties ook leuk

#WT-CODE 2019

Op maat vakantie

Please login to add your wishlists.
2024-04-01
2 Pers

Vertrek: elke dag | Afstand: alle

Schrijf je in voor het nieuwe seizoen!

Racefiets, trekkingfiets of e-bike. Het wordt allemaal aangeboden in Italië en Frankrijk met Rudi Rides.Hoe mooi dat alles tot in de puntjes geregeld is? Betrouwbare routes, verkeersluw, en een echte lokale ervaring. Alles op jouw wensen aangepast. Dus maak nu die fietsvakantie van je dromen.

Meer informatie
Groep fietsers met Rudi van Rudi Rides in Heimbach in de Eifel
#DU2301

De Eifel

Please login to add your wishlists.
2025-01-01
8 Pers

Vertrek: in 2025 | 70km | 1200hm

Vroeg of laat in het seizoen naar Duitsland om nieuwe beklimmingen te ontdekken? Kies dan voor deze trip: fiets in een geurrijk voorjaar of kleurrijk herfstlandschap, met typische Duitse dorpen en door vele bossen. En natuurlijk: helemaal in de Duitse sferen met Kuchen, Hefeweizen en meer.

Meer informatie