Het mooiste van Toscane: 8-daagse rondreis

Vanaf 1.549,00 1.349,00

75km | 1050hm

30% vol

Genieten op de fiets in Toscane in de meivakantie. Een 8-daagse rondreis tussen de cipressen, wijnvelden, lentebloesems en de oneindige glooiende akkers en middeleeuwse landerijen. Voor de liefhebber stukken Strade Bianche, met daarnaast het beste Italiaanse eten. En tenslotte culturele highlights zoals Florence en Siena. In 2024 een speciale introductieprijs en 200€ korting.

Kaart van routes om te fietsen in Toscane op de racefiets met Rudi Rides
 • Dagprogramma
 • Inclusief & exclusief
 • Voor wie is deze vakantie?
 • FAQ
 • Boeken
 • Heen- en terugreis

In 8 dagen zie je al het moois van Toscane. Verblijf in de hoogst beoordeelde B&B’s en agriturismo’s, fiets over asfalt en (eventueel) de beroemdste stukken ‘Strade Bianche’. Geniet van lokale Toscaanse gerechten in gezellige authentieke restaurants. 

Verwijder

Dag 0

Datum : 2024-04-27

Heen- en terugreis

Het is mogelijk om met auto, trein of vliegtuig naar locatie te komen. Dit zit niet bij de reis inbegrepen. Alle tips voor heen- en terugreis vind je onder tabblad ‘Heen- en terugreis’

Dag 1

Datum : 2024-04-28

Aankomst in Toscane

Aankomst in de prachtige Chiantiheuvels rondom Florence, het hart van Toscane. De B&B is perfect: gastvrijheid, rust, een zwembad en luxe bedden. Niet voor niets 4.9 uit 5 sterren. We dineren in een lokaal Italiaans restaurant om alvast goed in de Italiaanse sferen te komen. Hoe kom je er? Zie tab ‘heen- en terugreis’.

Dag 2

Datum : 2024-04-29

Etappe 1: Chianti wijnstreek (73km/1000hm)

Na een uitgebreid Italiaans ontbijt stappen we op de fiets naar Arezzo. Door de wijnvelden brengt een steile klim ons naar de eerste koffiestop met cornetto en cappuccino. Daarna volgt een afdaling, fietsen we langs middeleeuwse dorpen en komen we weinig verkeer tegen. We slapen in een authentieke Italiaanse B&B omringd door groen met een ware keukenprinses als gastvrouw. Dat wordt genieten.

Dag 3

Datum : 2024-04-30

Etappe 2: Borghi più belli (90km/1050hm, 100% asfalt)

Een rondrit vanuit Arezzo. De eerste gemoedelijke klim van deze dag is 8km lang en overbrugt 300hm. Je fietst omgeven door cipressen en andere bomen naar de top op 575m. Een uitgebreide pauze in één van de Borghi più belli Anghiari. We passeren zelfs de grens met Umbrië. Op het eind van de dag zit nog een andere klim met een steil einde (12%).

Dag 4

Datum : 2024-05-01

Etappe 3: Terug naar de middeleeuwen (81km/1000hm, 80% asfalt/20% gravel)

Misschien de mooiste etappe van de vakantie? Cipressenlanen, gravel (optioneel), middeleeuwse bruggen en dorpen, en uitgestrekte panoramische velden. De eerste klim is 5km lang 4%. Verder is het glooiend. Na de lunch komen we in het typische decor van de Strade Bianche. Zigzaggend en hoogtepunt na hoogtepunt komen we aan in ons nieuwe onderkomen.

Dag 5

Datum : 2024-05-02

Rustdag of Etappe 4: Siena (40km/500hm, 100% asfalt)

Na 3 etappes volgt een rustdag. Optioneel staat voor de liefhebber een korte rit naar Siena op het programma. Een korte rit heen, een rondje Siena inclusief de steile finish van de Strade Bianche Piazza del Campo, en weer terug.

Dag 6

Datum : 2024-05-03

Etappe 5: Crete Senesi (67km/1070hm, 50% asfalt, 50% gravel)

Vol nieuwe energie starten we aan een nieuw avontuur voor deel 2 ‘Strade Bianche’. Vandaag is Toscane ‘at its finest’ met highlights zoals de Crete Senesi, de meest kenmerkende regio in Toscane en waan je in een film. Verder doen we de beroemde gravelklim San Martino in Grania aan (3.7% over gravel, met als steilste 100m 14%) (optioneel). Ook komen we langs bekende plaatsen zoals Asciano en Arbia.

Dag 7

Datum : 2024-05-04

Etappe 6: Panorama op Florence (110km/1650hm, 99% asfalt/1% gravel)

Vandaag fietsen we terug naar Florence. Een iets langere etappe met varierende landschappen (graanvelden, bos, en akkers). Maak je geen zorgen want de bezemwagen is altijd in de buurt. Nog een keer genieten van het Toscaanse landschap. Er zijn geen steile klimmen, maar ongeveer 5 keer een korte klim (2km) van gemiddeld 5%. Aan het eind genietene we van een panoramabeeld over Florence.

Dag 8

Datum : 2024-05-05

Terugreis naar Nederland

Na een laatste overheerlijk ontbijt bij Alessio is de vakantie voorbij. Vertrek je naar Nederland, of blijf je in Italië voor de Giro d’Italia die 4 mei begonnen is? Je kunt tevens bij Alessio blijven voor een paar dagen en de mooiste kunststad van Europa Florence bezoeken.

Inclusief

 • 7 overnachtingen, luxe b&b’s (8.5+)
 • 7 keer uitgebreid ontbijt
 • 7 keer uitgebreid diner
 • Persoonlijke begeleiding op de fiets
 • Bezemwagen
 • GPX routes en routeboek
 • Technische hulp
 • Afgesloten fietsenstalling
 • Bagagevervoer
 • Persoonlijke intake
 • Trainingsschema vooraf
 • Georganiseerde carpool

Exclusief

 • Fietsverzekering
 • Reis- of annuleringsverzekering
 • Vervoer heen- en terugreis
 • Drinken en overig eten

Je houdt van…

✅ … heuvelachtig landschap
✅ … cipressenlanen en gravelstroken
✅ … espresso, pasta en pizza
✅ … goede gesprekken
✅ … nieuwe mensen ontmoeten

Vervoer naar de startlocatie en terug vanaf de finishlocatie wordt niet aangeboden bij onze reizen. Dit is vanwege de kleine groepen, en omdat deelnemers de vrijheid willen hebben om zelf een vervoersmiddel te kiezen. De meest gangbare opties van vervoer voor deze reis zijn vliegtuig en auto. In het programma is hierover meer uitgelegd

Dit is mogelijk! Dit kost €275 euro per persoon als 4 deelnemers voor deze optie kiezen. Inclusief halen en brengen naar de B&B. Geen gesjouw en jij reist licht. Geef het aan in het registratieformulier.

Allebei mag. Het klinkt logisch om op je gravelfiets te gaan, maar een racefiets met 28mm banden is ook perfect. Let wel op dat je op vlak 27-28 km/h een comfortabele snelheid vindt.

De gemiddelde leeftijd varieert per reis en van jong tot oud. Leeftijd is nooit een probleem, de deelnemers zijn aan elkaar gestemd door andere factoren dan leeftijd. Bekijk de foto’s op Instagram voor een realistisch beeld.

Dat hangt af van je conditie natuurlijk. Voordat je inschrijving definitief is, maak ik uitgebreid kennis met je en maak ik een inschatting of je bij de groep past. Dit doe ik op basis van fietsvakanties in het verleden die je hebt gemaakt, wat je plannen in de winter en voorjaar zijn, en of je nog andere sporten beoefent. Als ik denk dat het moeilijk is om mee te komen dan zeg ik dat ook eerlijk, anders is het voor jou en voor de andere deelnemers niet leuk.

Het is heel begrijpelijk dat je bij je eerste vakanties in de bergen niet precies weet hoe je moet afdalen. Geef dit aan bij je inschrijving en dan houden we daar rekening mee tijdens de vakantie. Wij bieden ook clinics aan voor beginners. Zo ben je al een beetje voorbereid. Voor de eerste etappe nemen we (nogmaals) de basistechnieken van het afdalen door zodat je optimaal voorbereid de berg af fietst. De gids blijft in eerste instantie achter je fietsen en kan je op basis daarvan nog meer persoonlijke tips geven.

De snelheid hangt af van de groep en de bergen die worden beklommen. Meestal ligt de snelheid op vlak zo rond de 26-28 kilometer per uur. Dit is niet traag, maar wel een ontspannen tempo, dat je met ‘normale’ training een hele dag vol kan houden.

Leuk dat je het vraagt. Normale training vind ik als je in het seizoen veel (drie ritten per week) fietst (maart tot oktober) en zowel lange (100km) als korte (50km) ritten maakt. Zonder dat je daarbij rekening houdt met een specifiek trainingsschema, of intervallen, of vermogenstesten (FTP) doet, of heel hard fietst.

Je moet minimaal 3 keer per week en ruim 200km per week fietsen. Daarnaast moet je aantoonbaar ervaring in bergen of heuvels (Limburg) hebben.

Dit zijn drie extreem goede, fietsvriendelijke, kleine accommodaties. Alle accommodaties blinken uit in gastvrijheid, hygiëne en locatie. Je slaapt tijdens deze vakantie op een ruime een-, twee-, drie- of vierpersoonskamer. Dit verschilt per accommodatie. Gemiddeld gezien heb je deze reis 1 kamergenoot per nacht.

Nee dat helaas vanwege de aard van de accommodaties niet mogelijk

De kwaliteit van het wegdek is goed. Het verharde deel van de route is een combinatie van provinciale wegen en dorpswegen. Het gravel is goed te doen met 28mm banden.

Het verkeer is veilig. Het is zelfs veiliger dan in Nederland en er is veel minder agressie. Italianen laten altijd weten als ze inhalen door middel van toeteren, dus je weet altijd waar je aan toe bent. Bovendien fietsen we grootendeels op plekken waar weinig verkeer komt. Alleen in en rondom Siena is het wat drukker.

Voor andere vragen kun je altijd mailen naar [email protected]. Je ontvangt binnen 3 dagen antwoord.

Please wait…

Kom je met de auto?
Rijd alleen of met een carpoolmaatje naar Italië in 1,5 dagen. Neem als tussenstop het Comomeer en je komt de dag erna op tijd aan in Toscane. Zondag 28 april wil je ‘s middags niet op de weg zitten in verband met het einde van een feestweekend in Italië.

Kom je met de trein?
Voor de treinreiziger doe ik graag iets extra’s. Daarom halen we je op van het treinstation (Station Compiobbi). Neem de hoge snelheidstrein naar Firenze S.M.N. (Santa Maria Novella) en stap daar over op de regionale trein. In 3 haltes en 15 minuten arriveer je op Station Compiobbi.

Mogelijk reisschema:
Utrecht – Basel SBB: 7h09min (ICE, 1 overstap in Frankfurt)
Basel SBB – Lugano: 3h45min (EuroWoonplaats, direct)
Lugano – Milano Centrale: 1h15min (Trenord, direct)
Milano Centrale – Firenze S.M.N ± 2h (Frecciarossa of Italo, direct)
Firenze S.M.N. – Compiobbi 0h15min (Regionale trein, direct)

Kijk voor ICE en Eurocity: nsinternational.nl
Kijk voor Trenord: trenord.it
Kijk voor hogesnelheidstreinen Frecciarossa of Italo op: trenitalia.it of italotreno.it
Kijk voor regionale treinen op: trenitalia.it

Kom je met het vliegtuig?
Vanaf Amsterdam zijn er genoeg directe vluchten naar Florence. Let op: aan dit schema kunnen geen rechten worden ontleend.
Heen:
26 april
Vueling (10:25), KLM (8:35, 9:35, 20:35)
27 april
KLM (9:35, 14:55, 17:00, 20:35)
28 april
KLM (8:45, 9:35)
Terug:
5 mei
Vueling (13:45), KLM (6:30, 11:20, 17:40, 19:40)
6 mei
Vueling (13:05), KLM (6:30, 12:10, 17:40)

Pak na 3h vliegen een taxi bij het vliegveld. Je komt in 40 minuten aan bij de B&B. Let op: neem contant geld mee voor de taxi.

Hoe het werkt

Icoon om de juiste vakantie te kiezen die bij je past

1. Kies een vakantie

We bieden verschillende fietsvakanties aan. Kort en lang, en in verschillende landen. In een groep of individueel. Schrijf je vrijblijvend in voor meer informatie.

Icoon voor gesprek met expert van Rudi Rides die je vragen beantwoordt en je helpt bij het maken van de juiste keuze

2. Maak kennis

Door een persoonlijk telefoongesprek maken wij kennis met je. Zo leren we je niveau en voorkeuren kennen en worden al je vragen beantwoord.

Icoon van fiets en boom en wolk in design

3. Ga mee op avontuur!

Als het goed voelt dan ga jij mee op een nieuw fietsavontuur. Je bevestigt je inschrijving en daarna kun je beginnen met de voorbereidingen: trainen en inpakken.

Ga jij binnenkort ook mee met Rudi Rides?

Begeleid door een gepassioneerde fietser met 6 jaar ervaring

Meer dan 500 routes door Nederland, Frankrijk en Italië

Kleine groepen om een vertrouwde persoonlijke sfeer te creëren

VvKR logo

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.