Weekend Posbank

Vertrek: 22-03-24 | 80km | 300hm

  • Dagprogramma
  • Inclusief & exclusief
  • Voor wie is deze vakantie?
  • FAQ

Een sociaal weekend weg met Rudi Rides: fietsen, veel eten en goed gezelschap. Volledig ontspannen de Veluwe over en na elke rit genieten van een driegangendiner van de favoriete kok van Rudi Rides, met bijpassende drank. Perfect voor de fietsende levensgenieter!
Van vrijdag tot zonder er even helemaal tussenuit in het voorjaar. Je hoeft alleen maar te fietsen en verder is alles voor je geregeld. Ontdek nieuwe routes, ontmoet nieuwe mensen en vele gezichten van de Rudi Rides community. Laagdrempelig kennismaken met Rudi Rides.

Itineraries

Vrijdag

Date : 2024-03-22

Aankomst in Doorwerth

In de loop van de dag ben je van harte welkom op onze accommodatie: een comfortabele B&B, met grote gemeenschappelijke ruimtes en een tuin waar niemand je stoort. Je kan op eigen initiatief al een opwarmronde fietsen! Er is een welkomstpraatje om 20:00. Deze avond kunnen we met elkaar kennismaken, even een blik werpen op de andere fietsen, en voor de liefhebber is de bar open met Duitse witbieren of Italiaanse rode wijn.

Zaterdag

Date : 2024-03-23

Etappe 1: 80km

Zowel zaterdag als zondag staat er een volledig ontbijtbuffet voor jullie klaar. Daarna worden tijdens de briefing de route, de rustpunten en andere praktische zaken besproken. De route op zaterdag gaat langs vele hoogtepunten rondom de Posbank. Langs Arnhem en Rheden, via alle beklimmingen naar het uitzichtspunt bij het Paviljoen, achterlangs via de Carolinahoeve voor een heerlijke lunch en koffie. De route duurt afhankelijk van fietsniveau en omstandigheden tussen de 4-6 uur. Ergens in de middag ben je terug om wat voor jezelf te doen of na te genieten. Zaterdagavond wordt een chique driegangenmenu geserveerd op locatie en kan er vervolgens uitgebreid nagetafeld worden.

Zondag

Date : 2024-03-24

Etappe 2: 85km

Zondag is wat betreft ontbijt en fietsen gelijk aan het zaterdagprogramma. De fietsroute is natuurlijk anders. We fietsen noordelijk over de Veluwezoom, langs het nationale park. We komen in Kootwijk en Radio Kootwijk en genieten een lunch bij het Hilletje. Voor de fanatiekelingen kunnen we de route afsluiten met de Italiaanse weg. Een steile klim door het bos over trillende klinkers. Na het fietsen kun je natuurlijk bij de accommodatie douchen, bijkomen een laatste drankje drinken en eventueel de fiets poetsen. Dat is het einde van het programma en kun je aan het eind van de middag ontspannen, een beetje moe en voldaan terug naar huis.

Inclusief
Twee overnachtingen (o.b.v. tweepersoonskamer)
1x 3-gangen diner
2x ontbijt
Begeleiding op de fiets
GPX routebestanden
Bewaakt fietsdepot

Exclusief
Fietsverzekering
Reisverzekering
Annuleringsverzekering
✅ Je houdt van fietsroutes in alle rust
✅ Je houdt van de lente
✅ Je houdt van bossen en heide
✅ Je houdt van goede gesprekken
✅ Je houdt van nieuwe mensen ontmoeten

Wanneer je wilt kom je vanuit werk of al in het begin van de middag naar de startlocatie. De locatie zit dichtbij een treinstation en heeft genoeg parkeergelegenheid. Wil je samen afreizen dan kunnen we dat natuurlijk regelen. Hierover krijg je meer informatie in de nieuwsbrief nadat je hebt aangemeld.

Ja dat kan. De meeste deelnemers nemen een racefiets mee, maar als jij een gravelfiets comfortabeler vindt dan kun je daarmee prima meekomen. Let wel op dat je op vlak 27-28 km/h een comfortabele snelheid vindt.

De gemiddelde leeftijd varieert per reis. Leeftijd is nooit een probleem, de deelnemers zijn aan elkaar gestemd door andere factoren dan leeftijd.

Alle vakanties van Rudi Rides streven naar een optimale balans tussen mannen en vrouwen. Meestal 4 om 4, soms 3 om 3, soms 3 om 4.

Dat hangt af van je conditie natuurlijk. Voordat je inschrijving definitief is, maak ik uitgebreid kennis met je en maak ik een inschatting of je bij de groep past. Dit doe ik op basis van fietsvakanties in het verleden die je hebt gemaakt, hoe vaak en hoe ver je momenteel fietst, en of je nog andere sporten beoefent. Als ik denk dat het moeilijk is om mee te komen dan zeg ik dat ook eerlijk, anders is het voor jou en voor de andere deelnemers niet leuk.

Het is heel begrijpelijk dat je bij je eerste vakanties in de bergen niet precies weet hoe je moet afdalen. Geef dit aan bij je inschrijving en dan houden we daar rekening mee tijdens de vakantie. Voor de eerste dag nemen we de basistechnieken van het afdalen door zodat je optimaal voorbereid de berg af fietst. De gids blijft in eerste instantie achter je fietsen en kan je op basis daarvan nog meer persoonlijke tips geven.

De snelheid hangt af van de groep en de bergen die worden beklommen. Meestal ligt de snelheid op vlak zo rond de 27-28 kilometer per uur. Dit is niet traag, maar wel een ontspannen tempo, dat je met ‘normale’ training een hele dag vol kan houden.

Leuk dat je het vraagt. Normale training vind ik als je in het seizoen veel (drie ritten per week) fietst (maart tot oktober) en zowel lange (100km) als korte (50km) ritten maakt. Zonder dat je daarbij rekening houdt met een specifiek trainingsschema, of intervallen, of vermogenstesten (FTP) doet, of heel hard fietst.

Dit weekend vindt vroeg in het seizoen plaats. Het is van belang dat je minimaal zes weken van tevoren start met fietsen. Rustig opbouwend van 50km per week naar 150-200km per week, met minimaal enkele 100km+ ritten. Hoogte is geen vereiste. Klimervaring in het verleden wel.

Dit is een fietsvriendelijke, kleine accommodatie. Alle accommodaties blinken uit in gastvrijheid, hygiëne en locatie. Je slaapt tijdens dit weekend op een ruime tweepersoonskamer.

Nee dat kan op dit weekend niet (meer).

De kwaliteit van het wegdek is heel goed,. Het wegdek is altijd verhard en is een combinatie van fietspaden, provinciale wegen en dorpswegen.

Voor andere vragen kun je altijd mailen naar [email protected]. Je ontvangt binnen 3 dagen antwoord.

Hoe het werkt

Icoon om de juiste vakantie te kiezen die bij je past

1. Kies een vakantie

We bieden verschillende fietsvakanties aan. Kort en lang, en in verschillende landen. In een groep of individueel. Schrijf je vrijblijvend in voor meer informatie.

Icoon voor gesprek met expert van Rudi Rides die je vragen beantwoordt en je helpt bij het maken van de juiste keuze

2. Maak kennis

Door een persoonlijk telefoongesprek maken wij kennis met je. Zo leren we je niveau en voorkeuren kennen en worden al je vragen beantwoord.

Icoon van fiets en boom en wolk in design

3. Ga mee op avontuur!

Als het goed voelt dan ga jij mee op een nieuw fietsavontuur. Je bevestigt je inschrijving en daarna kun je beginnen met de voorbereidingen: trainen en inpakken.

Ga jij binnenkort ook mee met Rudi Rides?

Begeleid door een gepassioneerde fietser met 6 jaar ervaring

Meer dan 500 routes door Nederland, Frankrijk en Italië

Kleine groepen om een vertrouwde persoonlijke sfeer te creëren

VvKR logo

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.