Weekend Zuid-Limburg

Vanaf 350,00

Vertrek: maart/april 2025 | 90km | 1000hm

 • Dagprogramma
 • Inclusief & exclusief
 • Voor wie is deze vakantie?
 • FAQ
 • Boeken

Niet wachten tot 2025? Schrijf je in voor de nieuwsbrief, en blijf op de hoogte van nieuwe vertrekdatums!

Even er tussenuit op een sociaal weekend weg. Fietsen, ontspanning en goed gezelschap. Veel aandacht voor eten, drinken en genieten van het leven. Perfect voor de liefhebber die vroeg in het seizoen graag hoogtemeters maakt.

Verwijder

Vrijdag

Aankomst in Zuid-Limburg

Vrijdagavond ben je van harte welkom op onze accommodatie. We doen een welkomstpraatje om 20:00. Wil je al eerder komen overdag? Dat kan natuurlijk ook. Dan kun je op vrijdag al de Limburgse heuvels verkennen bijvoorbeeld! Of gewoon in de zon een boek lezen. Na het welkom kunnen jullie kennismaken met de groep, even een blik werpen op de andere fietsen, en voor de liefhebber is de bar open.

Zaterdag

Etappe 1: 85km

Zowel zaterdag als zondag staat er een volledig ontbijtbuffet voor jullie klaar. Daarna wordt tijdens de briefing de route, de rustpunten en andere praktische zaken besproken. De route duurt afhankelijk van fietsniveau en omstandigheden tussen de 4-5 uur. Ergens in de middag ben je terug om wat voor jezelf of samen te gaan doen. Zaterdagavond wordt een chique driegangenmenu geserveerd op locatie en kan er vervolgens uitgebreid nagetafeld worden.

Zondag

Etappe 2: 90km

Zondag start met een (optionele) rek en strek sessie, maar is wat betreft ontbijt en fietsen gelijk aan het zaterdagprogramma. Na het fietsen kun je bij de accommodatie nog opfrissen en bijkomen en eventueel de fiets poetsen. Dat is het einde van het programma en kun je ontspannen, een beetje moe en hopelijk voldaan terug naar huis.

Inclusief

 • 2 overnachtingen
 • 1x 3-gangen diner
 • 2x uitgebreid ontbijtbuffet
 • Begeleiding op de fiets
 • GPX routebestanden
 • Bewaakt fietsdepot in de B&B
 • Garantieregeling

Exclusief

 • Fietsverzekering
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Lunch, snacks en dranken

Je houdt van…

✅ … bekende beklimmingen
✅ … de lente
✅ … vlaaien en koffie
✅ … goede gesprekken
✅ … nieuwe mensen ontmoeten

Wanneer je wilt kom je vanuit werk of al in het begin van de middag naar de startlocatie. De locatie zit dichtbij een treinstation en heeft genoeg parkeergelegenheid. Wil je samen afreizen dan kunnen we dat natuurlijk regelen. Hierover krijg je meer informatie in de nieuwsbrief nadat je hebt aangemeld.

Ja dat kan. De meeste deelnemers nemen een racefiets mee, maar als jij een gravelfiets comfortabeler vindt dan kun je daarmee prima meekomen. Let wel op dat je op vlak 27-28 km/h een comfortabele snelheid vindt.

De gemiddelde leeftijd varieert per reis. Leeftijd is nooit een probleem, de deelnemers zijn aan elkaar gestemd door andere factoren dan leeftijd.

Alle vakanties van Rudi Rides streven naar een optimale balans tussen mannen en vrouwen. Meestal 4 om 4, soms 3 om 3, soms 3 om 4.

Dat hangt af van je conditie natuurlijk. Voordat je inschrijving definitief is, maak ik uitgebreid kennis met je en maak ik een inschatting of je bij de groep past. Dit doe ik op basis van fietsvakanties in het verleden die je hebt gemaakt, hoe vaak en hoe ver je momenteel fietst, en of je nog andere sporten beoefent. Als ik denk dat het moeilijk is om mee te komen dan zeg ik dat ook eerlijk, anders is het voor jou en voor de andere deelnemers niet leuk.

De snelheid hangt af van de groep en de bergen die worden beklommen. Meestal ligt de snelheid (op het vlakke) zo rond de 27-28 kilometer per uur. Dit is niet traag, maar wel een ontspannen tempo, dat je met ‘normale’ training een hele dag vol kan houden.

Leuk dat je het vraagt. Normale training vind ik als je in het seizoen veel (drie ritten per week) fietst (maart tot oktober) en zowel lange (100km) als korte (50km) ritten maakt. Zonder dat je daarbij rekening houdt met een specifiek trainingsschema, of intervallen, of vermogenstesten (FTP) doet, of heel hard fietst.

Dit weekend vindt vroeg in het seizoen plaats. Het is van belang dat je minimaal zes weken van tevoren start met fietsen. Rustig opbouwend van 50km per week naar 150-200km per week, met minimaal enkele 100km+ ritten. Hoogte is geen vereiste. Klimervaring in het verleden wel.

Dit is een fietsvriendelijke, kleine accommodatie. Alle accommodaties blinken uit in gastvrijheid, hygiëne en locatie. Je slaapt tijdens dit weekend op een ruime tweepersoonskamer. Je kunt ook een eenpersoonskamer boeken.

Ja dat kan. De meerprijs hiervan is 130€.

De kwaliteit van het wegdek is heel goed. Het wegdek is altijd verhard en is een combinatie van fietspaden, provinciale wegen en dorpswegen.

Voor andere vragen kun je altijd mailen naar [email protected]. Je ontvangt binnen 3 dagen antwoord.

Please wait…

Hoe het werkt

Icoon om de juiste vakantie te kiezen die bij je past

1. Kies een vakantie

We bieden verschillende fietsvakanties aan. Kort en lang, en in verschillende landen. In een groep of individueel. Schrijf je vrijblijvend in voor meer informatie.

Icoon voor gesprek met expert van Rudi Rides die je vragen beantwoordt en je helpt bij het maken van de juiste keuze

2. Maak kennis

Door een persoonlijk telefoongesprek maken wij kennis met je. Zo leren we je niveau en voorkeuren kennen en worden al je vragen beantwoord.

Icoon van fiets en boom en wolk in design

3. Ga mee op avontuur!

Als het goed voelt dan ga jij mee op een nieuw fietsavontuur. Je bevestigt je inschrijving en daarna kun je beginnen met de voorbereidingen: trainen en inpakken.

Ga jij binnenkort ook mee met Rudi Rides?

Begeleid door een gepassioneerde fietser met 6 jaar ervaring

Meer dan 500 routes door Nederland, Frankrijk en Italië

Kleine groepen om een vertrouwde persoonlijke sfeer te creëren

VvKR logo

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.

Misschien vind je deze vakanties ook leuk

#WT-CODE 1609

Weekend Posbank

Please login to add your wishlists.
2024-03-22
10 Pers

80km | 300hm

100% VOL

Van vrijdag tot zondag er even helemaal tussenuit. Alleen maar fietsen en verder is alles geregeld. Ontdek nieuwe routes, ontmoet de gezichten van de community. Laagdrempelig kennismaken met Rudi Rides.

Meer informatie
Fietsers in Limburg naast een gemaaid veld in het voorjaar in de zon
#WT-CODE 1588

Weekend Limburg

Please login to add your wishlists.
2025-01-03
8 Pers

Vertrek: maart/april 2025 | 90km | 1000hm

Kijk vooral bij het Posbank weekend en binnenkort een nieuwe locatie in Nederland!

Even er tussenuit op een sociaal weekend weg. Fietsen, ontspanning en goed gezelschap. Veel aandacht voor eten, drinken en genieten van het leven. Perfect voor de liefhebber die vroeg in het seizoen graag hoogtemeters maakt voor een ideale start van een lang fietsseizoen.

Meer informatie