Een op maat fietsvakantie: alles tot in de puntjes geregeld

Groepsfoto van wielrenners in achtertuin van B&B in Italië

Al twaalf jaar organiseren Kostas en zijn vrienden fietsvakanties zelf “op maat”. Het hoogtepunt van het jaar: even alleen met de mannen op vakantie. Er moet veel gefietst worden, maar het moet ook gezellig zijn. En dan nog een beetje luxe: met het vliegtuig heen, een bezemwagen met nieuwe voorraad die altijd in de buurt is, en dineren en slapen in luxe maar betaalbare accommodaties. Nu vonden ze Rudi Rides en waagden een gesprek om te kijken wat de mogelijkheden waren.

Kies je eigen bestemming en wensen

De groep had de volgende wensen: starten en eindigen in Turijn, 4 dagen fietsen, met als hoogtepunt Col de l’Izoard (Frankrijk), maar ook Col della Finestre (Italië). De ene groep wilde 1000-1500 hoogtemeters per dag, en de andere groep 2000-3000 hoogtemeters. Fietshuur vanaf Turijn (waar geen racefietsen te krijgen zijn), en een bezemwagen waar de fietsen inpassen en ook een aantal deelnemers als dat kan.

Fietsers aan de voet van de Izoard op een zonnige dag in de Franse Alpen
De groep in actie aan de voet van de Col de l’Izoard

De voorbereiding Ik nam de wensen van de vriendengroep over en maakte een globaal overzicht van de routes, hoogtepunten en accommodaties. De groep was meteen verkocht en daarna organiseerde ik de vakantie stap voor stap. Deze mannen hebben weinig tijd merkte ik, dus de momenten om met elkaar af te stemmen moesten kort en duidelijk zijn. Kort akkoord geven op de accommodaties, de prijzen afstemmen, de afstanden en hoogtemeters controleren, en de betalingen regelen. Binnen twee weken lag 90% van het schema op tafel. Er is ook rekening gehouden met activiteiten buiten het fietsen zoals een wijnproeverij. Maar ook met de verschillen in conditie: zo was er elke dag een route voor de echte fietsfanaten, en een kortere route voor de liefhebbers.

Groep fietsers bij een B&B, die helemaal bij hun wensen past. Volledig op maat.
De groep voor een van de afgelegen accommodaties ‘Certosa 1515’

De briefing Via een digitale briefing bracht ik de groep op de hoogte van de planning op de dag, de verschillende cols, de restaurants, de highlights, de aandachtspunten per dag. Dit werd grotendeels positief ontvangen, maar betekende voor sommigen nog flink trainen.

Fietser die tijdens beklimming van Col d'Izoard flink moet afzien
Sommige fietsers moesten flink afzien vanwege iets te weinig conditie

De op maat service tijdens de fietsvakantie

De reis zelf was erg geslaagd. Ondanks de geannuleerde heenvlucht door KLM vanaf Schiphol, kwam de groep met een kleine vertraging in Turijn aan. Na een stevig bord pasta en de fietscheck konden ze vervolgens op pad. Enkele deelnemers moesten vervroegd afstappen wegens pijntjes, maar het werd des te gezelliger in de bus. De accommodaties waren op mooie afgelegen plekken met goede restaurants erbij. De service was altijd goed en elke ochtend werd er een stevig ontbijt geserveerd waarna de mannen weer fris op de fiets konden. Dit ging zo vier dagen door, met veel zon, fietskilometers, goed Italiaans eten en (zeker op de laatste avond) veel Italiaanse wijn. Het is mooi als zo’n organisatie allemaal op rolletjes verloopt en dit vraagt zeker om meer.

Na veel doorzetten bereiken alle fietsers de top van de Izoard
Tevreden groep fietsers bovenop de Col de l’Izoard

De evaluatie

Hieronder kun je lezen hoe de groep de reis heeft ervaren:

Waarde: 5/5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️”

Dit jaar hebben wij, na twaalf jaar zelf organiseren, de organisatie van onze jaarlijkse fietsvakantie aan Rudi Rides uitbesteed. We kenden Rutger niet, maar we hebben de organisatie positief ervaren! Rutger is snel en flexibel in contact, en ruim voor vertrek was alles geregeld. Bovendien verliep de reis zonder problemen, en konden ook last-minute wijzigingen zo in het programma worden gepast en zijn geannuleerde kamers terugbetaald.We zijn positief verrast door alle gave accommodaties: luxe B&B’s midden in de natuur, het beste eten, met altijd gastvrij personeel. Rutger heeft daarnaast een goede kijk op highlights op de route en heeft ons goed uitgedaagd qua kilometers en hoogtemeters.In de routes zaten een paar schoonheidsfoutjes, maar dat mocht de pret over de hele reis niet drukken.Wij voelden ons ontzorgd en konden 100% ontspannen genieten van deze vakantie. Rutger stond op de achtergrond altijd klaar en heeft iedereen de zware Alpencols over geholpen.”

Wil jij ook een gepersonaliseerde reis, samengesteld door Rudi Rides en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op via [email protected] of klik hier.

Groepsfoto van wielrenners in achtertuin van B&B in Italië
De groep is uiterst tevreden met deze vakantie en de accommodaties