Franse Alpen

Vanaf 949,00

40km | 600hm / 80km | 1500hm

70% vol

De eerste keer op fietsvakantie in de bergen. Dan zit je hier goed. Je fietst, als je wil, elke dag een (deel van) een Alpencol onder persoonlijke begeleiding. Inclusief tips op zo ver mogelijk de berg op te komen. Voor de meer ervaren fietser is er een groep die elke dag twee keer zover fietst. Je slaapt met het hoogste slaapcomfort. Daarnaast is er veel aandacht voor lekker eten en drinken, zowel op de fiets als tijdens de reguliere maaltijden. Het fietsen is nooit een wedstrijd en genot en ontspanning zijn het belangrijkst, met liefde voor de fiets en de natuur. Lees hier hoe een deelnemer het vorig jaar vond.

Fietsroutes op een schematische kaart vanaf Bourg d'Oisans naar Col d'Ornon, Col du Solude, Lac du Chambon, Col du Lautaret, Lac du Verney en Col du Glandon
 • Dagprogramma
 • Inclusief & exclusief
 • Voor wie is deze vakantie?
 • FAQ
 • Boeken

De 40km groep fietst elke dag een deel van dezelfde etappe als de 80km groep. Daarna splitst de groep en gaat bij elke groep een eigen gids mee.

Verwijder

Dag 1

Datum : 2024-06-08

Aankomstdag

Met de groep verblijven we in Bourg d’Oisans in een heerlijk hotel. Je kunt daar naartoe rijden met de auto, of we brengen jou erheen vanaf Grenoble (vliegveld of treinstation). Wist je dat je al in 7 uur in Grenoble bent met de trein en dat je fiets gratis mee mag?

Dag 2

Datum : 2024-06-09

Etappe 1: Col du Lautaret & Galibier

Hoogtepunten: een stuwmeer omgeven door bergen, gletsjers van La Meije en natuurlijk de Lautaret & Galibier als climax.

Dag 3

Datum : 2024-06-10

Etappe 2: Col du Glandon & Croix de Fer

Er lijkt geen eind te komen aan deze klim, maar bovenop wacht een zoete beloning.

Dag 4

Datum : 2024-06-11

Etappe 3: Alpe d'Huez & Sarenne

De bekendste Alpencol mag niet ontbreken. Fiets de 21 bochten bocht voor bocht en kom volledig tot rust, terwijl je geniet van de rijke historie van deze berg.

Dag 5

Datum : 2024-06-12

Rustdag

Je hoeft geen rust te nemen. Als je wilt liggen er nog een paar stevige routes op je te wachten, maar alleen als het goed voelt. In de zon zitten is ook heerlijk.

Dag 6

Datum : 2024-06-13

Etappe 4: Col d'Ornon

Nog een mooie etappe naar minder bekende wegen. Je komt weinig mensen tegen. De stilte is overheersend.

Dag 7

Datum : 2024-06-14

Etappe 5: Villard Reymond

Een nieuwe etappe, omdat iedereen nog een keer zijn/haar benen wil testen en een waardig afscheid aan de Alpen wil geven.

Dag 8

Datum : 2024-06-15

Vertrek naar huis

De week zit erop. Je wordt naar het station gebracht of je vertrekt vanaf de locatie na het ontbijt naar huis met de auto.

Inclusief

 • 6 overnachtingen
 • 6 keer 3-gangendiner
 • 6 keer uitgebreid ontbijt
 • Begeleiding op fiets
 • Tips om te klimmen en dalen vooraf
 • GPX routebestanden
 • Technische hulp
 • Shuttle vanaf Grenoble
 • Reserveringskosten
 • Toeristenbelasting
 • Deelname garantiefonds

Exclusief

 • Lunch en snacks
 • Dranken
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Fietsverzekering

Je houdt van …

✅ … mooie uitzichten
✅ … klimmen
✅ … lekker Frans eten
✅ … goede gesprekken
✅ … nieuwe mensen ontmoeten

Mocht je met de auto willen gaan, dan koppelen wij deelnemers aan elkaar om te gaan carpoolen, geheel vrijblijvend. Mocht je met de trein komen dan halen wij je op vanaf het treinstation in Grenoble!

Ja dat kan. De meeste deelnemers nemen een racefiets mee, maar als jij een gravelfiets comfortabeler vindt dan kun je daarmee prima meekomen. Let wel op dat je op vlak 27-28 km/h een comfortabele snelheid vindt.

De gemiddelde leeftijd varieert per reis. Leeftijd is nooit een probleem, de deelnemers zijn aan elkaar gestemd door andere factoren dan leeftijd.

Alle vakanties van Rudi Rides streven naar een optimale balans tussen mannen en vrouwen. Dit zit gemiddeld rond de 50-50 maar kan per reis verschillen.

De twee groepen beginnen elke dag gezamenlijk aan de fietstocht. De 80km groep maakt elke dag een lus extra en vanaf het begin van deze lus splitst de groep en fiets je niet meer samen. Mocht het niveau te ver uit elkaar liggen kan besloten worden om al eerder te splitsen. De gidsen houden dit nauwlettend in de gaten en zijn altijd in de buurt voor vragen.

Dat hangt af van je conditie natuurlijk. Voordat je inschrijving definitief is, maak ik uitgebreid kennis met je en maak ik een inschatting of je bij de groep past. Dit doe ik op basis van fietsvakanties in het verleden die je hebt gemaakt, hoe vaak en hoe ver je momenteel fietst, en of je nog andere sporten beoefent. Als ik denk dat het moeilijk is om mee te komen dan zeg ik dat ook eerlijk, anders is het voor jou en voor de andere deelnemers niet leuk. Het mooie aan deze vakantie is dat er 2 groepen zijn. Mocht de 80km groep de eerste dag te zwaar zijn sluit je de volgende dag bij de 40km groep aan. Simpel!

Het is heel begrijpelijk dat je bij je eerste vakanties in de bergen niet precies weet hoe je moet afdalen. Geef dit aan bij je inschrijving en dan houden we daar rekening mee tijdens de vakantie. Voor de eerste dag nemen we de basistechnieken van het afdalen door zodat je optimaal voorbereid de berg af fietst. De gids blijft in eerste instantie achter je fietsen en kan je op basis daarvan nog meer persoonlijke tips geven.

De snelheid hangt af van de groep en de bergen die worden beklommen. Meestal ligt de snelheid op vlak zo rond de 27-28 kilometer per uur. Dit is niet traag, maar wel een ontspannen tempo, dat je met ‘normale’ training een hele dag vol kan houden. In dit geval zijn er twee groepen en wordt de groep in tweeën gesplitst. Ook relatief onervaren deelnemers kunnen zo mee op deze reis.

Leuk dat je het vraagt. Normale training vind ik als je in het seizoen veel (drie ritten per week) fietst (maart tot oktober) en zowel lange (100km) als korte (50km) ritten maakt. Zonder dat je daarbij rekening houdt met een specifiek trainingsschema, of intervallen, of vermogenstesten (FTP) doet, of heel hard fietst.

Dit hangt af met welke groep je meegaat. Hier heb ik een uitgebreid blog over geschreven. In het kort: je kunt makkelijk twee of drie keer zoveel fietsen in een week als dat je normaal doet, ook als daar hoogtemeters in zitten. Het is wel verstandig om eens twee dagen achter elkaar 500-750 hoogtemeters te fietsen (bijvoorbeeld in Limburg), zo voel je zelf wat dat met je lichaam doet.

Dit is een fietsvriendelijke, kleine accommodatie, die uitblinkt in gastvrijheid, hygiëne en locatie. Je slaapt tijdens deze vakantie op een ruime tweepersoonskamer. Er zijn enkele éénpersoonskamers beschikbaar voor een toeslag van €300.

Binnenkort hoor je hier meer over!

De kwaliteit van het wegdek is heel goed, zoals je in Frankrijk kan verwachten. Het wegdek is altijd verhard en is een combinatie van provinciale wegen en dorpswegen.

Het verkeer is veilig. Fransen houden afstand houden afstand bij het inhalen.

Voor andere vragen kun je altijd mailen naar [email protected]. Je ontvangt binnen 3 dagen antwoord.

Please wait…

Hoe het werkt

Icoon om de juiste vakantie te kiezen die bij je past

1. Kies een vakantie

We bieden verschillende fietsvakanties aan. Kort en lang, en in verschillende landen. In een groep of individueel. Schrijf je vrijblijvend in voor meer informatie.

Icoon voor gesprek met expert van Rudi Rides die je vragen beantwoordt en je helpt bij het maken van de juiste keuze

2. Maak kennis

Door een persoonlijk telefoongesprek maken wij kennis met je. Zo leren we je niveau en voorkeuren kennen en worden al je vragen beantwoord.

Icoon van fiets en boom en wolk in design

3. Ga mee op avontuur!

Als het goed voelt dan ga jij mee op een nieuw fietsavontuur. Je bevestigt je inschrijving en daarna kun je beginnen met de voorbereidingen: trainen en inpakken.

Ga jij binnenkort ook mee met Rudi Rides?

Begeleid door een gepassioneerde fietser met 6 jaar ervaring

Meer dan 500 routes door Nederland, Frankrijk en Italië

Kleine groepen om een vertrouwde persoonlijke sfeer te creëren

VvKR logo

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.

Misschien vind je deze vakanties ook leuk

#WT-CODE 2019

Op maat vakantie

Please login to add your wishlists.
2024-04-01
2 Pers

Vertrek: elke dag | Afstand: alle

Schrijf je in voor het nieuwe seizoen!

Racefiets, trekkingfiets of e-bike. Het wordt allemaal aangeboden in Italië en Frankrijk met Rudi Rides.Hoe mooi dat alles tot in de puntjes geregeld is? Betrouwbare routes, verkeersluw, en een echte lokale ervaring. Alles op jouw wensen aangepast. Dus maak nu die fietsvakantie van je dromen.

Meer informatie
Groepsfoto Corsica vol
#WT-CODE 1709

Rondreis Corsica

Please login to add your wishlists.
2024-05-17
8 Pers

80km | 1500hm

VOL

Tien dagen op avontuur door het bijzondere Corsica. Ideaal voor de fietsliefhebber die van veel klimmen houdt. In kleine groep fietsen we van uitzicht naar uitzicht, inclusief werelderfgoed en geweldige wijn. We slapen in mooie hotels en gezellige B&B’s in volledige rust.

Bijna vol Franse Alpen
#WT-CODE 1701

Franse Alpen

Please login to add your wishlists.
2024-06-08
10 Pers

40km | 600hm / 80km | 1500hm

70% vol

Deze fietsvakantie heeft twee groepen: 1.) voor het eerst van de Franse Alpen willen proeven en goede tips en adviezen wil, en 2.) voor wie meer uitdaging wil. We fietsen over bekende Alpencols en verlaten wegen. We zitten in hartje Bourg d’Oisans, aan de voet van de Alpe d’Huez.

Meer informatie