Zorgeloos boeken bij Rudi Rides

Wereldkaart met dollarbiljetten

… Op dit moment (juli 2023) gelden er geen Coronamaatregelen meer in Nederland, Frankrijk of Italië. Ook geen mondkapjesplicht of 3G (Frankrijk) en 2G (Italië). Het lijkt alweer zo lang geleden ;). Deelnemers van Rudi Rides zijn verplicht te voldoen aan de Coronamaatregelen op de plek van bestemming.

In 2020 en 2021 ben ik ondanks corona vaak in het buitenland geweest. De laatste keer was in Spanje (december) en met Rudi Rides was ik zoals jullie wellicht weten naar de Franse Alpen (bekijk video). Rudi Rides gaat in 2022 ook naar het buitenland en ik hoop dat deze vakanties natuurlijk door kunnen gaan (Naar de Franse Alpen (zonder en met bikepack en eind mei naar Corsica). Bij Rudi RIdes kun je zorgeloos boeken: of je reis gaat door of je geld terug, wat er ook gebeurt. Als jullie willen weten hoe dat zit lees dan verder om te lezen wat de reisvoorwaarden (inclusief corona-gerelateerde zaken) bij mij zijn.

Geld terug garantie bij faillissement

Rudi Rides is aangesloten bij één van de vier garantiefondsen: VZR Garant . Hier kun je de andere drie fondsen vinden. Dit is wettelijk verplicht voor aanbieders van fietsvakanties om hierbij aangesloten te zitten en dit is niet zonder reden. Deze meerdaagse vakanties zijn namelijk altijd pakketreizen. Een lidmaatschap bij een garantiefonds betekent dat je als deelnemer je geld terugkrijgt als de reisorganisatie failliet gaat voordat je reis heeft plaatsgevonden. De afgelopen jaren zijn meerdere kleine reisorganisaties failliet gegaan (bijvoorbeeld Active River Cruises), doordat zij vele reizen hebben moeten annuleren waarvan de reis al vooruit was betaald.

LET OP: onderzoek naar Nederlandse en Belgische organisaties van fietsvakanties (dit geldt bijvoorbeeld ook voor goede doelen reizen) wijst uit dat er maar liefst ELF niet zijn aangesloten bij een garantiefonds. Let hier dus goed op mocht je bij een andere organisatie boeken dan Rudi Rides. Als deze failliet gaan krijg je geen geld terug.

Bovendien hebben deze organisaties geen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (zo’n verzekering accepteert je niet zonder deze garantie). Zo kun je nergens terecht mocht er iets misgaan door toedoen van de reisorganisatie. TIP: zoek [naam organisatie] + garantiefonds


Zoekresultaat als je Rudi Rides Googlet samen met garantiefonds

Geld terug garantie als reis wordt geannuleerd

Een Rudi Rides fietsvakantie gaat door als er minimaal vier deelnemers zijn. Als dit het geval is dan wordt dit gecommuniceerd aan de deelnemers en betalen zij de verschuldigde reissom. Op het laatste moment kunnen maatregelen en reisbeperkingen op bestemming veranderen (denk aan de verplichte booster in Oostenrijk). Als de reis wordt geannuleerd door Rudi Rides, dan krijg je altijd je geld terug (zie ARTIKEL 11.2 van de algemene voorwaarden). Rudi Rides zorgt ervoor dat binnen 14 dagen het bedrag wordt overgemaakt naar de rekening die bij ons bekend is (zie ARTIKEL 11.7 van de algemene voorwaarden). Een andere optie is om je deelname door te schuiven naar een volgende reis die wel nog doorgaat, maar dit is nooit verplicht. Dit kan ik garanderen vanwege de speciale betalingsregelingen met accommodaties en andere lokale partners, zoals fietsverhuurbedrijven.

Samenvattend krijg je bij Rudi Rides gegarandeerd je geld terug als je reis niet doorgaat. Daarom kun je je volgende reis in het voorjaar nu zorgeloos boeken. Bijvoorbeeld naar de Franse Alpen om de eerste echte hoogtemeters van het seizoen te maken, of eind mei een fantastisch bikepacking avontuur op Corsica. Blijf je liever in Nederland? Dan hebben we verschillende weekenden weg om rustig fit en fris te worden na een lange winterslaap. Zie ik jullie volgend jaar?

Groetjes, Rutger