Corsica

80km | 1500hm

VOL

10 dagen op avontuur op Corsica met de fiets. Genieten van de wonderschone natuur, de beklimmingen, het strand en de zee. Tijdens deze fietsvakantie start je in het noorden (Bastia) en fiets je via het hooggebergte langs de westkust naar het zuiden. Deze reis is bedoeld voor de fietsliefhebber die van stevige klimmen houdt. 1500hm per dag is niet niks! Je fietst in een kleine groep onder begeleiding langs al het moois dat Corsica te bieden heeft. 17 mei 2024 vertrekken we met een groep liefhebbers.

 • Dagprogramma
 • Inclusief & exclusief
 • Voor wie is deze vakantie?
 • FAQ
 • Boeken

We verzamelen in Toulon. De start op Corsica is vanaf Bastia en de route eindigt in Ajaccio (tenzij je twee extra dagen hebt bijgeboekt, dan eindig je in Bastia). In Ajaccio (of Bastia) vertrekt de veerboot naar Toulon, van waar je op ander vervoer kunt overstappen.

Verwijder

Dag 1

Datum : 2024-05-17

Reisdag naar Corsica

Met de auto reis je naar Toulon, vanaf waar de veerboot vertrekt (tussen 18:30-20:00). Samen stappen we op voor de overtocht naar Corsica.

Dag 2

Datum : 2024-05-18

Etappe 1: Cap Corse (88km/1500hm)

Na arriveren ontbijten we stevig in Bastia alvorens we op de fiets stappen en doen we de wijnregio van Cap Corse aan.

Dag 3

Datum : 2024-05-19

Etappe 2: Oud Italië (87km/1700hm)

We verlaten de noordkust om ons in niemandsland te begeven. Weg van iedereen.

Dag 4

Datum : 2024-05-20

Etappe 3: Gouden rotsen (75km/1400hm)

De zon komt bij Castirla op over een prachtige vallei. Wij nemen ruim tijd voor het ontbijt in de zon en fietsen langs bijzonder gekleurde rotsen.

Dag 5

Etappe 4: Langs de trouwe hond

Fiets langs werelderfgoed Calanches de Piana vanaf porto naar Ajaccio. Elk uitzicht is weer mooier dan het vorige.

Dag 6

Datum : 2024-05-22

Rustdag in Ajaccio

Dag 7

Datum : 2024-05-23

Etappe 5: Koninginnerit naar Sartène (100km/2300hm)

Een beetje afzien tijdens het vele klimmen, maar vooral genieten van panoramische uitzichten over uitgestrekte vlaktes.

Dag 8

Etappe 6: Afkoelen aan de kust (56km/1000hm)

Een relatief korte etappe met veel dalen. Snel naar de kust voor een verkoelende duik op een mooi strand.

Dag 9

Etappe 7: De laatste bospaden en beklimmingen (73km/1400hm)

Voor wie nog energie heeft staat er nog een aardige klimtocht op het programma. Anders fiets je direct naar Ajaccio om daar het terras op te zoeken. In de avond vertrekt de veerboot naar Toulon (19:30).

Dag 10

Datum : 2024-05-26

Terugreis

In Toulon nemen we afscheid van elkaar en kunnen we aan de terugreis beginnen.

Inclusief

 • 9 overnachtingen
 • 9 keer ontbijt
 • 3 avonden diner
 • Begeleiding op fiets
 • GPX routebestanden
 • Technische hulp
 • Overtocht veerboot
 • Garantiefonds
 • Bagagevervoer 1 tas à 10kg

Bij te boeken (t/m 31-12-2023)

 • Bagagevervoer 2e tas 
 • Zeezicht & balkon dag 5-6
 • Zeezicht & balkon dag 7-8
 • 2 extra dagen fietsen
 • Fietshuur 10 dagen

Exclusief

 • Vervoer van/naar Toulon
 • Overig eten en drinken
 • Verplicht diner à 42€ dag 7
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Fietsverzekering

Je houdt van …

✅ … stevig klimmen
✅ … strand, zee en bergen
✅ … rust en wildlife
✅ … goede gesprekken
✅ … mensen ontmoeten

Vervoer naar Toulon en terug wordt niet aangeboden bij onze reizen. Dit is vanwege de kleine groepen, en omdat deelnemers de vrijheid willen hebben om zelf een vervoersmiddel te kiezen. Het is wel mogelijk om te carpoolen naar de veerboot (Toulon). In Toulon komt de groep bij elkaar en gaan we samen de veerboot op.

Ja dat kan. De meeste deelnemers nemen een racefiets mee, maar als jij een gravelfiets comfortabeler vindt dan kun je daarmee prima meekomen. Let wel op dat je op vlak 27-28 km/h een comfortabele snelheid vindt.

De gemiddelde leeftijd varieert per reis. Leeftijd is nooit een probleem, de deelnemers zijn aan elkaar gestemd door andere factoren dan leeftijd.

Alle vakanties van Rudi Rides streven naar een optimale balans tussen mannen en vrouwen. Meestal 5 om 5, soms 4 om 4, soms 3 om 5.

Dat hangt af van je conditie natuurlijk. Voordat je inschrijving definitief is, maak ik uitgebreid kennis met je en maak ik een inschatting of je bij de groep past. Dit doe ik op basis van fietsvakanties in het verleden die je hebt gemaakt, hoe vaak en hoe ver je momenteel fietst, en of je nog andere sporten beoefent. Als ik denk dat het moeilijk is om mee te komen dan zeg ik dat ook eerlijk, anders is het voor jou en voor de andere deelnemers niet leuk.

Het is heel begrijpelijk dat je bij je eerste vakanties in de bergen niet precies weet hoe je moet afdalen. Misschien is Corsica dan niet de beste keus. Kijk dan naar de Franse Alpen, die is speciaal voor beginners.

De snelheid hangt af van de groep en de bergen die worden beklommen. Meestal ligt de snelheid op vlak zo rond de 27-28 kilometer per uur. Dit is niet traag, maar wel een ontspannen tempo, dat je met ‘normale’ training een hele dag vol kan houden.

Leuk dat je het vraagt. Normale training vind ik als je in het seizoen veel (drie ritten per week) fietst (maart tot oktober) en zowel lange (100km) als korte (50km) ritten maakt. Zonder dat je daarbij rekening houdt met een specifiek trainingsschema, of intervallen, of vermogenstesten (FTP) doet, of heel hard fietst. Voor Corsica is ervaring in de bergen een pré.

Dit hangt af hoeveel kilometer en hoogtemeters je aflegt. Hier heb ik een uitgebreid blog over geschreven. In het kort: je kunt makkelijk twee of drie keer zoveel fietsen in een week als dat je normaal doet, ook als daar hoogtemeters in zitten. Het is wel verstandig om eens twee dagen achter elkaar 1000 hoogtemeters te fietsen (bijvoorbeeld in Limburg), zo voel je zelf wat dat met je lichaam doet.

Dit zijn op Corsica luxe accommodaties met ongekende gastvrijheid. Vaak een zwembad en op loopafstand van de zee. Alle accommodaties blinken uit in gastvrijheid, hygiëne en locatie. Je slaapt tijdens deze vakantie op een ruime tweepersoonskamer en soms op een driepersoonskamer. Je kunt geen éénpersoonskamer boeken.

Nee dat kan helaas niet op deze reis.

De kwaliteit van het wegdek is heel goed, zoals je in Frankrijk kan verwachten, maar op sommige plekken kunnen wel oneffenheden zitten. Het wegdek is altijd verhard en is een combinatie van provinciale wegen en dorpswegen.

Als je nog niet uitgefietst bent na 7 etappes en 550km kun je nog twee dagen/etappes bij boeken. Dit kan alleen als er minimaal 4 personen zich hiervoor aan hebben gemeld. Dit is inclusief: 2 extra nachten, 2x ontbijt, 2x bagagevervoer, en een andere veerboot terug naar Toulon. Dit kan ook later nog bijgeboekt worden, maar uiterlijk 31-12-2023. Deze extra dagen zijn zonder begeleiding.

Dan slaap je in een normale comfortkamer die verder van alle gemakken is voorzien, alleen zonder balkon en met uitzicht op de tuin of andere huizen. Het kan ook zijn dat deze kamers iets kleiner zijn. Als je geluk hebt krijg en het komt zo uit kun je ook een gratis upgrade krijgen, maar wil je zekerheid dan moet je deze kamer bijboeken. DIt kan voor maximaal 4 nachten.

Voor andere vragen kun je altijd mailen naar [email protected]. Je ontvangt binnen 3 dagen antwoord.

Please wait…
“Deze reis is helaas vol, bekijk hieronder de andere groepsreizen”

Hoe het werkt

Icoon om de juiste vakantie te kiezen die bij je past

1. Kies een vakantie

We bieden verschillende fietsvakanties aan. Kort en lang, en in verschillende landen. In een groep of individueel. Schrijf je vrijblijvend in voor meer informatie.

Icoon voor gesprek met expert van Rudi Rides die je vragen beantwoordt en je helpt bij het maken van de juiste keuze

2. Maak kennis

Door een persoonlijk telefoongesprek maken wij kennis met je. Zo leren we je niveau en voorkeuren kennen en worden al je vragen beantwoord.

Icoon van fiets en boom en wolk in design

3. Ga mee op avontuur!

Als het goed voelt dan ga jij mee op een nieuw fietsavontuur. Je bevestigt je inschrijving en daarna kun je beginnen met de voorbereidingen: trainen en inpakken.

Ga jij binnenkort ook mee met Rudi Rides?

Begeleid door een gepassioneerde fietser met 6 jaar ervaring

Meer dan 500 routes door Nederland, Frankrijk en Italië

Kleine groepen om een vertrouwde persoonlijke sfeer te creëren

VvKR logo

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.

Misschien vind je deze vakanties ook leuk

#WT-CODE 2019

Op maat vakantie

Please login to add your wishlists.
2024-04-01
2 Pers

Vertrek: elke dag | Afstand: alle

Schrijf je in voor het nieuwe seizoen!

Racefiets, trekkingfiets of e-bike. Het wordt allemaal aangeboden in Italië en Frankrijk met Rudi Rides.Hoe mooi dat alles tot in de puntjes geregeld is? Betrouwbare routes, verkeersluw, en een echte lokale ervaring. Alles op jouw wensen aangepast. Dus maak nu die fietsvakantie van je dromen.

Meer informatie
Groepsfoto Corsica vol
#WT-CODE 1709

Rondreis Corsica

Please login to add your wishlists.
2024-05-17
8 Pers

80km | 1500hm

VOL

Tien dagen op avontuur door het bijzondere Corsica. Ideaal voor de fietsliefhebber die van veel klimmen houdt. In kleine groep fietsen we van uitzicht naar uitzicht, inclusief werelderfgoed en geweldige wijn. We slapen in mooie hotels en gezellige B&B’s in volledige rust.

Bijna vol Franse Alpen
#WT-CODE 1701

Franse Alpen

Please login to add your wishlists.
2024-06-08
10 Pers

40km | 600hm / 80km | 1500hm

70% vol

Deze fietsvakantie heeft twee groepen: 1.) voor het eerst van de Franse Alpen willen proeven en goede tips en adviezen wil, en 2.) voor wie meer uitdaging wil. We fietsen over bekende Alpencols en verlaten wegen. We zitten in hartje Bourg d’Oisans, aan de voet van de Alpe d’Huez.

Meer informatie