Fietsvakantie Vogezen

Vanaf 649,00

Vertrek: mei/okt 2025 | 65km | 1300hm

Vijf dagen fietsen in Frankrijk met mooie klimmen op verlaten wegen. In de Vogezen verwacht je dat misschien niet! Er even tussenuit relatief dichtbij huis en genieten van de Franse natuur en keuken. Hoe mooi is het om in de lente of de herfst hier te fietsen? De afgelopen edities waren weer een succes, en nu is het na een jaar afwezigheid weer tijd voor een prachtige lente, en daarna de herfst.

 
vogezen_midweek_routes_met_rand

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Voor de fietser die aan het begin of eind van het seizoen zin heeft in stevige Franse beklimmingen, in een springlevend lentelandschap, of juist een kleurrijk herfstige omgeving. En verder: verlaten beklimmingen en uitgestrekte landerijen en bossen. Helemaal in de Franse sferen met croissants, lokale gerechten en dranken. Je gaat op fietsvakantie om ontspannen te fietsen, maar geniet daarnaast van gezelligheid, goed eten en drinken, en nieuwe mensen ontmoeten. De datums horen bij de laatste editie. Nieuwe datums volgen.

DAG 1
Datum : 2023-10-11
Aankomst Vogezen, Etappe 0

Op slechts 400 kilometer van Maastricht ligt de uitvalbasis voor deze minivakantie. Helemaal tussen het groen op een heuvel ligt deze grote luxe B&B met tweepersoonskamers. Samen rijden is beter en leuker, daarom helpen wij om het carpoolen soepel te laten verlopen. Op bestemming kun je je alvast settelen en een drankje nemen om de vakantie in te luiden: een speciaalbier of een lokale Franse wijn. (Op deze dag kun je op eigen initiatief al fietsen met de beste GPX routes). Tijdens het diner – met liefde verzorgd door de persoonlijke Rudi Rides kok – maak je kennis met de andere deelnemers en nemen we het programma onder de loep.

DAG 2
Datum : 2023-10-12
Etappe 1 – 64km – 1320hm

Een vreugdevolle start van de dag is het Franse ontbijt. Hoe kan het ook anders? Onze favoriet zijn de chocoladebroodjes, maar iets gezonder kan ook met granola, kwark, vers fruit, of belegde baguettes en lekker sterke koffie. Daarna beginnen we aan de eerste fietstocht. Nu kun je tot uitvoering brengen waarvoor je getraind hebt. De klimmen zijn regelmatig en niet te steil, zo is dit deel van de Vogezen. Boven zijn er uitzichten en veel kleurrijke bossen met ontluikende knoppen in de lente en talrijke kleuren in de herfst. Verder ook groene naaldbossen. In totaal is het 64 kilometer en 1320 hoogtemeters, verdeeld over 4 klimmetjes. Bij terugkomst kun je op het terras van de B&B uitrusten en je eigen namiddag verder invullen. Op loopafstand (15 minuten) zitten ook wat kroegjes mocht je toch nog even de benen willen strekken. De dag wordt afgesloten met een eiwitrijk driegangendiner die je aan zal sterken voor de volgende etappe.

DAG 3
Datum : 2023-10-13
Etappe 2 – 65-85km – 1000-2000hm – Tour de France 'etappe'

Voel je vandaag als een renner van de Tour de France. De teammanager van de dag zal zorgen voor support onderweg en de teamauto die meerijdt kan je af en toe een handje helpen bergop. Er zijn meerdere opties, maar de start en finish is op hetzelfde punt. De langste optie is een bekende voor als je wedstrijden of de Tour de France (of Tour de Femmes) hebt gekeken. Deze uitdagende etappe gaat over drie bekende bergen: Ballon d’Alsace (9km/621hm), Planche des Belles Filles (8km/500hm – optioneel(!)) en Ballon de Servance (18km/737hm – een lange aanloop vals plat). De start ligt een klein stukje met de auto vanaf de B&B. Zo fietsen we de ideale etappe. In totaal is het 85 kilometer en 2000 hoogtemeters. De teammanager in de teamauto is altijd in de buurt, dus geen nood als je bang bent om af te stappen. Weer terug bij de B&B staan er voldoende snacks klaar en is er volgens de Rudi Rides Italiaanse keuken een verse pasta met vele bijgerechten om alle koolhydraten weer tot 100% aan te vullen.

DAG 4
Datum : 2023-10-14
Etappe 3 – 75km – 1400hm

Na de zware etappe van dag 3 is vandaag iets korter, maar misschien door de eerste twee dagen net zo zwaar. Er zitten meerdere korte heuvels in, maar je merkt het bijna niet door de mooie natuur waar je in fietst. Natuurlijk stoppen we bij schattige restaurants, zoals Maison d’Annie, maar ook andere minder bekende. We zien stukken ongerepte natuur, langs steile rotswanden, waaruit soms een waterval ontspringt.

DAG 5
Datum : 2023-10-15
Etappe 4 – 45km – 650hm, Vertrek

De laatste dag kun je de 5e etappe fietsen. Er staat nog een toetje op de planning voor wie wil, maar iedereen is vrij om wel of niet nog een rondje mee te fietsen. Het moet immers ook als vakantie blijven voelen. Ga jij mee, nog een laatste keer de mooie uitzichten en het heuvelachtige landschap, langs balkonroutes? Er is daarna nog de mogelijkheid om op te frissen en de rit terug naar Nederland te maken.

Inclusief

 • 4 overnachtingen in 2-p kamer
 • 4 x uitgebreid ontbijt
 • 4 x drie- of viergangen diner
 • Professionele begeleiding
 • 5 x GPX routes
 • Technische hulp onderweg
 • Pechhulp onderweg*
 • Bezemwagen etappe 2
 • Fietsenstalling in de B&B
 • Dagelijks fietskleding wassen
 • Altijd verse koffie en thee in de B&B
 • Gebruik koelkast voor snacks/dranken**
 • Georganiseerde carpool

*) je wordt opgehaald met de bus als je fiets kapot is en niet gemaakt kan worden

**) uiteraard kun je ter plaatste ook snacks en dranken kopen

Exclusief

 • Fietsverzekering
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Vervoer naar Vogezen (carpool!)
 • Lunch, drinken en snacks

Je houdt van…

✅ … heuvelachtige gebieden
✅ … het ontluikende voorjaar
✅ … Frankrijk, croissants & pain-au-chocolat
✅ … goede gesprekken
✅ … fietsen in gemende groep

Vervoer naar de startlocatie en terug vanaf de finishlocatie wordt niet aangeboden bij onze reizen. Dit is vanwege de kleine groepen, en omdat deelnemers de vrijheid willen hebben om zelf een vervoersmiddel te kiezen. Bij deze reis koppelen wij deelnemers om zoveel mogelijk te gaan carpoolen met de auto. Je hoeft je dus geen zorgen te maken of je in Brescia aankomt.

Ja dat kan. De meeste deelnemers nemen een racefiets mee, maar als jij een gravelfiets comfortabeler vindt dan kun je daarmee prima meekomen. Let wel op dat je op vlak 27-28 km/h een comfortabele snelheid vindt.

De gemiddelde leeftijd varieert per reis. Leeftijd is nooit een probleem, de deelnemers zijn aan elkaar gestemd door andere factoren dan leeftijd.

Alle vakanties van Rudi Rides streven naar een optimale balans tussen mannen en vrouwen. Dit zit gemiddeld rond de 50-50 maar kan per reis verschillen.

Dat hangt af van je conditie natuurlijk. Voordat je inschrijving definitief is, maak ik uitgebreid kennis met je en maak ik een inschatting of je bij de groep past. Dit doe ik op basis van fietsvakanties in het verleden die je hebt gemaakt, hoe vaak en hoe ver je momenteel fietst, en of je nog andere sporten beoefent. Als ik denk dat het moeilijk is om mee te komen dan zeg ik dat ook eerlijk, anders is het voor jou en voor de andere deelnemers niet leuk. Het mooie aan deze vakantie is dat er 2 groepen zijn. Mocht de 80km groep de eerste dag te zwaar zijn sluit je de volgende dag bij de 40km groep aan. Simpel!

Het is heel begrijpelijk dat je bij je eerste vakanties in de bergen niet precies weet hoe je moet afdalen. Geef dit aan bij je inschrijving en dan houden we daar rekening mee tijdens de vakantie. Voor de eerste dag nemen we de basistechnieken van het afdalen door zodat je optimaal voorbereid de berg af fietst. De gids blijft in eerste instantie achter je fietsen en kan je op basis daarvan nog meer persoonlijke tips geven.

De snelheid hangt af van de groep en de bergen die worden beklommen. Meestal ligt de snelheid op vlak zo rond de 27-28 kilometer per uur. Dit is niet traag, maar wel een ontspannen tempo, dat je met ‘normale’ training een hele dag vol kan houden. In dit geval zijn er twee groepen en wordt de groep in tweeën gesplitst. Ook relatief onervaren deelnemers kunnen zo mee op deze reis.

Leuk dat je het vraagt. Normale training vind ik als je in het seizoen veel (drie ritten per week) fietst (maart tot oktober) en zowel lange (100km) als korte (50km) ritten maakt. Zonder dat je daarbij rekening houdt met een specifiek trainingsschema, of intervallen, of vermogenstesten (FTP) doet, of heel hard fietst.

Dit hangt af met welke groep je meegaat. Hier heb ik een uitgebreid blog over geschreven. In het kort: je kunt makkelijk twee of drie keer zoveel fietsen in een week als dat je normaal doet, ook als daar hoogtemeters in zitten. Het is wel verstandig om eens twee dagen achter elkaar 500-750 hoogtemeters te fietsen (bijvoorbeeld in Limburg), zo voel je zelf wat dat met je lichaam doet.

Dit is een fietsvriendelijke, kleine accommodatie, die uitblinkt in gastvrijheid, hygiëne en locatie. Je slaapt tijdens deze vakantie op een ruime tweepersoonskamer. Er zijn enkele éénpersoonskamers beschikbaar voor een toeslag van €300.

Binnenkort hoor je hier meer over!

De kwaliteit van het wegdek is heel goed, zoals je in Frankrijk kan verwachten. Het wegdek is altijd verhard en is een combinatie van provinciale wegen en dorpswegen.

Het verkeer is veilig. Fransen laten genoeg ruimte tijdens inhalen. Bovendien fietsen we grootendeels op plekken waar weinig verkeer komt.

Voor andere vragen kun je altijd mailen naar [email protected]. Je ontvangt binnen 3 dagen antwoord.

This is the dummy text and should be replaced with the new one

 

Voor de fietser die aan het begin of eind van het seizoen zin heeft in stevige Franse beklimmingen, in een springlevend lentelandschap, of juist een kleurrijk herfstige omgeving. En verder: verlaten beklimmingen en uitgestrekte landerijen en bossen. Helemaal in de Franse sferen met croissants, lokale gerechten en dranken. Je gaat op fietsvakantie om ontspannen te fietsen, maar geniet daarnaast van gezelligheid, goed eten en drinken, en nieuwe mensen ontmoeten. De datums horen bij de laatste editie. Nieuwe datums volgen.

DAG 1
Datum : 2023-10-11
Aankomst Vogezen, Etappe 0

Op slechts 400 kilometer van Maastricht ligt de uitvalbasis voor deze minivakantie. Helemaal tussen het groen op een heuvel ligt deze grote luxe B&B met tweepersoonskamers. Samen rijden is beter en leuker, daarom helpen wij om het carpoolen soepel te laten verlopen. Op bestemming kun je je alvast settelen en een drankje nemen om de vakantie in te luiden: een speciaalbier of een lokale Franse wijn. (Op deze dag kun je op eigen initiatief al fietsen met de beste GPX routes). Tijdens het diner – met liefde verzorgd door de persoonlijke Rudi Rides kok – maak je kennis met de andere deelnemers en nemen we het programma onder de loep.

DAG 2
Datum : 2023-10-12
Etappe 1 – 64km – 1320hm

Een vreugdevolle start van de dag is het Franse ontbijt. Hoe kan het ook anders? Onze favoriet zijn de chocoladebroodjes, maar iets gezonder kan ook met granola, kwark, vers fruit, of belegde baguettes en lekker sterke koffie. Daarna beginnen we aan de eerste fietstocht. Nu kun je tot uitvoering brengen waarvoor je getraind hebt. De klimmen zijn regelmatig en niet te steil, zo is dit deel van de Vogezen. Boven zijn er uitzichten en veel kleurrijke bossen met ontluikende knoppen in de lente en talrijke kleuren in de herfst. Verder ook groene naaldbossen. In totaal is het 64 kilometer en 1320 hoogtemeters, verdeeld over 4 klimmetjes. Bij terugkomst kun je op het terras van de B&B uitrusten en je eigen namiddag verder invullen. Op loopafstand (15 minuten) zitten ook wat kroegjes mocht je toch nog even de benen willen strekken. De dag wordt afgesloten met een eiwitrijk driegangendiner die je aan zal sterken voor de volgende etappe.

DAG 3
Datum : 2023-10-13
Etappe 2 – 65-85km – 1000-2000hm – Tour de France 'etappe'

Voel je vandaag als een renner van de Tour de France. De teammanager van de dag zal zorgen voor support onderweg en de teamauto die meerijdt kan je af en toe een handje helpen bergop. Er zijn meerdere opties, maar de start en finish is op hetzelfde punt. De langste optie is een bekende voor als je wedstrijden of de Tour de France (of Tour de Femmes) hebt gekeken. Deze uitdagende etappe gaat over drie bekende bergen: Ballon d’Alsace (9km/621hm), Planche des Belles Filles (8km/500hm – optioneel(!)) en Ballon de Servance (18km/737hm – een lange aanloop vals plat). De start ligt een klein stukje met de auto vanaf de B&B. Zo fietsen we de ideale etappe. In totaal is het 85 kilometer en 2000 hoogtemeters. De teammanager in de teamauto is altijd in de buurt, dus geen nood als je bang bent om af te stappen. Weer terug bij de B&B staan er voldoende snacks klaar en is er volgens de Rudi Rides Italiaanse keuken een verse pasta met vele bijgerechten om alle koolhydraten weer tot 100% aan te vullen.

DAG 4
Datum : 2023-10-14
Etappe 3 – 75km – 1400hm

Na de zware etappe van dag 3 is vandaag iets korter, maar misschien door de eerste twee dagen net zo zwaar. Er zitten meerdere korte heuvels in, maar je merkt het bijna niet door de mooie natuur waar je in fietst. Natuurlijk stoppen we bij schattige restaurants, zoals Maison d’Annie, maar ook andere minder bekende. We zien stukken ongerepte natuur, langs steile rotswanden, waaruit soms een waterval ontspringt.

DAG 5
Datum : 2023-10-15
Etappe 4 – 45km – 650hm, Vertrek

De laatste dag kun je de 5e etappe fietsen. Er staat nog een toetje op de planning voor wie wil, maar iedereen is vrij om wel of niet nog een rondje mee te fietsen. Het moet immers ook als vakantie blijven voelen. Ga jij mee, nog een laatste keer de mooie uitzichten en het heuvelachtige landschap, langs balkonroutes? Er is daarna nog de mogelijkheid om op te frissen en de rit terug naar Nederland te maken.

Inclusief

 • 4 overnachtingen in 2-p kamer
 • 4 x uitgebreid ontbijt
 • 4 x drie- of viergangen diner
 • Professionele begeleiding
 • 5 x GPX routes
 • Technische hulp onderweg
 • Pechhulp onderweg*
 • Bezemwagen etappe 2
 • Fietsenstalling in de B&B
 • Dagelijks fietskleding wassen
 • Altijd verse koffie en thee in de B&B
 • Gebruik koelkast voor snacks/dranken**
 • Georganiseerde carpool

*) je wordt opgehaald met de bus als je fiets kapot is en niet gemaakt kan worden

**) uiteraard kun je ter plaatste ook snacks en dranken kopen

Exclusief

 • Fietsverzekering
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Vervoer naar Vogezen (carpool!)
 • Lunch, drinken en snacks

Je houdt van…

✅ … heuvelachtige gebieden
✅ … het ontluikende voorjaar
✅ … Frankrijk, croissants & pain-au-chocolat
✅ … goede gesprekken
✅ … fietsen in gemende groep

Vervoer naar de startlocatie en terug vanaf de finishlocatie wordt niet aangeboden bij onze reizen. Dit is vanwege de kleine groepen, en omdat deelnemers de vrijheid willen hebben om zelf een vervoersmiddel te kiezen. Bij deze reis koppelen wij deelnemers om zoveel mogelijk te gaan carpoolen met de auto. Je hoeft je dus geen zorgen te maken of je in Brescia aankomt.

Ja dat kan. De meeste deelnemers nemen een racefiets mee, maar als jij een gravelfiets comfortabeler vindt dan kun je daarmee prima meekomen. Let wel op dat je op vlak 27-28 km/h een comfortabele snelheid vindt.

De gemiddelde leeftijd varieert per reis. Leeftijd is nooit een probleem, de deelnemers zijn aan elkaar gestemd door andere factoren dan leeftijd.

Alle vakanties van Rudi Rides streven naar een optimale balans tussen mannen en vrouwen. Dit zit gemiddeld rond de 50-50 maar kan per reis verschillen.

Dat hangt af van je conditie natuurlijk. Voordat je inschrijving definitief is, maak ik uitgebreid kennis met je en maak ik een inschatting of je bij de groep past. Dit doe ik op basis van fietsvakanties in het verleden die je hebt gemaakt, hoe vaak en hoe ver je momenteel fietst, en of je nog andere sporten beoefent. Als ik denk dat het moeilijk is om mee te komen dan zeg ik dat ook eerlijk, anders is het voor jou en voor de andere deelnemers niet leuk. Het mooie aan deze vakantie is dat er 2 groepen zijn. Mocht de 80km groep de eerste dag te zwaar zijn sluit je de volgende dag bij de 40km groep aan. Simpel!

Het is heel begrijpelijk dat je bij je eerste vakanties in de bergen niet precies weet hoe je moet afdalen. Geef dit aan bij je inschrijving en dan houden we daar rekening mee tijdens de vakantie. Voor de eerste dag nemen we de basistechnieken van het afdalen door zodat je optimaal voorbereid de berg af fietst. De gids blijft in eerste instantie achter je fietsen en kan je op basis daarvan nog meer persoonlijke tips geven.

De snelheid hangt af van de groep en de bergen die worden beklommen. Meestal ligt de snelheid op vlak zo rond de 27-28 kilometer per uur. Dit is niet traag, maar wel een ontspannen tempo, dat je met ‘normale’ training een hele dag vol kan houden. In dit geval zijn er twee groepen en wordt de groep in tweeën gesplitst. Ook relatief onervaren deelnemers kunnen zo mee op deze reis.

Leuk dat je het vraagt. Normale training vind ik als je in het seizoen veel (drie ritten per week) fietst (maart tot oktober) en zowel lange (100km) als korte (50km) ritten maakt. Zonder dat je daarbij rekening houdt met een specifiek trainingsschema, of intervallen, of vermogenstesten (FTP) doet, of heel hard fietst.

Dit hangt af met welke groep je meegaat. Hier heb ik een uitgebreid blog over geschreven. In het kort: je kunt makkelijk twee of drie keer zoveel fietsen in een week als dat je normaal doet, ook als daar hoogtemeters in zitten. Het is wel verstandig om eens twee dagen achter elkaar 500-750 hoogtemeters te fietsen (bijvoorbeeld in Limburg), zo voel je zelf wat dat met je lichaam doet.

Dit is een fietsvriendelijke, kleine accommodatie, die uitblinkt in gastvrijheid, hygiëne en locatie. Je slaapt tijdens deze vakantie op een ruime tweepersoonskamer. Er zijn enkele éénpersoonskamers beschikbaar voor een toeslag van €300.

Binnenkort hoor je hier meer over!

De kwaliteit van het wegdek is heel goed, zoals je in Frankrijk kan verwachten. Het wegdek is altijd verhard en is een combinatie van provinciale wegen en dorpswegen.

Het verkeer is veilig. Fransen laten genoeg ruimte tijdens inhalen. Bovendien fietsen we grootendeels op plekken waar weinig verkeer komt.

Voor andere vragen kun je altijd mailen naar [email protected]. Je ontvangt binnen 3 dagen antwoord.

Hoe het werkt

SquarePhoto28129

1. Kies een vakantie

We bieden verschillende fietsvakanties aan. Kort en lang, en in verschillende landen. In een groep of individueel. Schrijf je vrijblijvend in voor meer informatie.

SquarePhoto28229

2. Maak kennis

Door een persoonlijk telefoongesprek maken wij kennis met je. Zo leren we je niveau en voorkeuren kennen en worden al je vragen beantwoord.

stap_3_nieuw

3. Ga mee op avontuur!

Als het goed voelt dan ga jij mee op een nieuw fietsavontuur. Je bevestigt je inschrijving en daarna kun je beginnen met de voorbereidingen: trainen en inpakken.

Ga jij binnenkort ook mee met Rudi Rides?

Begeleid door een gepassioneerde fietser met 6 jaar ervaring

Meer dan 500 routes door Nederland, Frankrijk en Italië

Kleine groepen om een vertrouwde persoonlijke sfeer te creëren

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen

#WT-CODE 3582

Rondreis Puglia Salento

Niet beschikbaar
10 Pers

90km | 500hm | Inschrijving gesloten

Een vakantie zonder vele hoogtemeters. Puglia inclusief Salento. Grillige kustlijn, zigzaggend door olijfbomen en langs prachtige stranden. De Zuid-Italiaanse keuken staat weer centraal. Dus: een heerlijke vakantie om je fietsseizoen te beginnen!

Meer informatie
#WT-CODE 1234

Van Puglia tot Amalfi

2024-04-16
10 Pers

90km | 1200hm | april = Vol | September = 50% Vol

De best beoordeelde groepsreis van Rudi Rides. Van kust naar kust in het zuiden van Italië. Van trulli, olijfgaarden en kliffen in Puglia. Dwars door niemandsland en de Apennijnen, naar de prachtige Amalfikust, de Vesuvius en het bruisende Napels als onvergetelijk einde.

Meer informatie
Vol Toscane uitzicht Rudi Rides
#WT-CODE 3531

Rondreis Toscane

2024-04-28
10 Pers

75km | 1050hm | 100% vol

Genieten op de fiets in Toscane in de meivakantie. Tussen cipressen, wijnvelden, lentebloesems en de oneindige glooiende akkers en middeleeuwse landerijen. En voor de liefhebber stukken Strade Bianche.

Meer informatie