Kennismaking nieuwe gidsen geslaagd

Rudi Rides met het team groepsfoto voor de Proloog in Amerongen

Rudi Rides breidt uit!

Rudi Rides is vorig jaar gegroeid naar drie mensen. Als gids is levensgenieter Peter erbij gekomen, en in de back-office is sport allrounder en ijsverslaafde Jiska. Richting het einde van 2024 en 2025 zijn er meer gidsen nodig. Zowel voor de groepsreizen, als ook voor de dagtochten die we organiseren. Op deze manier kunnen wij de liefhebbers in de Rudi Rides community vaker bij elkaar laten komen. Daarom werd er eind maart een kennismakingsdag georganiseerd voor nieuwe gidsen.

Fietsers van Rudi Rides voor De Proloog in Amerongen
Een mooi gemêleerd gezelschap met allemaal fietsliefhebbers aan de start van de tocht bij De Proloog.

Oproep nieuwe gidsen in nieuwsbrief

Eind vorig jaar werd er een oproep gedaan via de nieuwsbrief voor verbinders die graag groepen willen begeleiden. In de rol van hoofdbegeleider of als assistent. Er kwamen veel reacties op en uit deze reacties zijn uiteindelijk tien mensen uitgenodigd om 29 maart in Amerongen samen te komen in wielercafé de proloog.

Complete dagprogramma

Eerst ontspannen fietsen

De dag moest eruit zien volgens het Rudi Rides principe: ontspannen fietsen, met goede koffie voor en na, lekker eten en vooral goede gesprekken. Daarom werd begonnen met een fietstocht over de Utrechtse heuvelrug. Gelukkig zat het weer mee, en scheen de zon aan de start van deze fietstocht. Rutger had een tocht uitgezet van 50km, met onder andere de Amerongse berg, de Grebbeberg en Rutgers persoonlijke favoriet: de defensieweg, zowel heen als terug. Iedereen kon even laten zien hoe hij of zij het zou aanpakken als die een groep in bijvoorbeeld het mooie Italië zou moeten begeleiden. Verder was het vooral lekker ontspannen keuvelen en het ijs breken in de groep.

Gidsen en fietsers van Rudi Rides bovenop de Amerongse Berg
De enthousiaste groep van Rudi Rides in actie bovenop de Amerongse Berg

Daarna de heerlijke lunch

Na het fietsen stond na een frisse (..) douche een heerlijke lunch voor ons klaar, zorgvuldig bereid door het gezellige barpersoneel van De Proloog. We hadden een mooie ontmoetingsruimte in alle rust, waar we na het fietsen elkaar nog beter konden leren kennen. In een informele sfeer deden we vervolgens een introductierondje: degene met de meeste fietservaring zat al 45 jaar op fietsen, en met de minste ervaring slechts 4 jaar (die coronafietsers ;)). Een leuke mix om aan het team toe te voegen.

Lunch met alle gidsen van Rudi Rides in een zaal bij De Proloog in Amerongen
Een lunch volgens de Rudi RIdes standaarden: overdadig en van uitstekende kwaliteit

Tenslotte informatie en interactie

Uiteraard volgde na dit ontspannen gedeelte ook een wat serieuzer gedeelte, al bleef het enthousiasme altijd bij de groep, en vooral ook Rutger aanwezig. Uitvoerig stonden we stil bij hoe Rudi Rides vanaf inceptie drie jaar geleden tot nu is gegroeid en waar we onszelf zien in de komende jaren. Verder waren er een aantal samenwerkingsvormen, met als hoogtepunt je eigen droomvakantie in elkaar zetten. Elk tweetal presenteerde daarna vol trots hoe zij een nieuwe fietsvakantie zouden invullen. Genoeg stof tot nadenken, en in ieder geval heel wat moois alvast voor 2025.

Rutger van Rudi Rides presenteert toekomstvisie aan gidsen kennismakingsdag
Rutger presenteert het informatieve deel en de toekomstvisie van Rudi Rides
Presentatie Kennismakingsdag gidsen Rudi Rides in Amerongen
Een droomvakantie wordt gepresenteerd door twee aspirant gidsen van Rudi Rides

Afsluiten in stijl

Na deze mooie dag was er nog ruimte om met eten en een borrel af te sluiten, alvorens weer naar huis te gaan. Een perfecte dag, mede tot stand gekomen tot het uiterst vriendelijke en kundige personeel van De Proloog. De komende tijd worden de gidsen gekoppeld aan een aantal groepsreizen dit najaar en dat zie je vanzelf in de aankondigingen terug. Tevens zijn er al ideeën om een aantal dagtochten te organiseren in verschillende delen van het land. 🙂

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Houd dus de nieuwsbrief in de gaten als je daarvan op de hoogte gehouden wilt worden. Volgend jaar ook een oproep krijgen om mee te helpen gidsen? Schrijf je dan ook in voor de nieuwsbrief, of stuur een mailtje naar [email protected].