Rondreis Puglia: in de hak van de laars

Vanaf 1.549,00 1.349,00

90km | 500hm

30% vol

Voor wie graag fietst, maar zonder vele hoogtemeters. Op veler verzoek een fietsvakantie met weinig bergen, maar nog steeds maximaal genieten. Een rondreis door Puglia inclusief het meest zuidelijke punt in Salento. Grillige kustlijn met rotsen en kliffen, zigzaggend door de olijfbomen en daarnaast kilometers prachtige stranden. Net als op de andere reizen staat de Zuid-Italiaanse keuken centraal. Een heerlijke vakantie om je fietsseizoen te beginnen in april.

 • Dagprogramma
 • Inclusief & exclusief
 • Voor wie is deze vakantie?
 • FAQ
 • Heen- en terugreis
 • Boeken

Zie hieronder het programma van deze fietsvakantie. We verblijven in drie accommodaties. Eerst drie dagen een agriturismo rondom Ostuni (Bari), daarna verblijven we in Lecce stad, zodat je ‘s avonds en op de rustdag eenvoudig wat kunt ondernemen. En we eindigen op het meest zuidelijke plekje van de reis: nabij Santa Maria di Leuca. Bekijk het programma goed. Heb je vragen? Bekijk eerst de FAQ. Staat je vraag er niet bij dan kun je contact opnemen via [email protected]

Verwijder

Dag 1

Datum : 2024-04-06

Heen- en terugreis

Binnenkort meer informatie over de heen- en terugreis. Mocht je alvast willen kijken. Voor treinreis: station Monopoli, Fasano of Ostuni. Voor het vliegtuig is Brindisi eerste keus, daarna Bari.

Dag 1

Datum : 2024-04-06

Aankomst in Puglia

Aankomst in Zuid-Italië kan even wennen zijn, maar het is zo mooi en de mensen zijn zo warm dat je je snel thuisvoelt. Zeker in de verlaten agriturismo waar we de eerste dagen verblijven. Onder de rook van Ostuni, omgeven door olijfbomen en zonder buren kom je helemaal tot rust.

Dag 2

Datum : 2024-04-07

Etappe 1: Kris kras door olijfgaarden en langs kliffen (90km/500hm)

Ten noorden van onze agriturismo is een wirwar van weggetjes tussen de olijfgaarden door. Er komt hier geen verkeer. Af en toe houdt het asfalt op voor 100 meter, maar dat mag het genot van de rust en schoonheid niet drukken. Langs de kliffen en bij Polignano a Mare is het iets drukker. De azuurblauwe Adriatische zee op de achtergrond maakt het plaatje compleet.

Dag 3

Datum : 2024-04-08

Etappe 2: Trulliland en de beste pasta in Italië (100km/700hm)

Via andere wegen, maar nog steeds door olijfgaarden, fietsen we richting Alberobello, hoofdstad van de Trulli, de iconische huizen die het landschap van Puglia vullen. Onderweg passeren we Locorotondo en Martina Franca: waar je misschien de beste pasta eet die je ooit hebt gehad.

Dag 4

Datum : 2024-04-09

Etappe 3: Torre Guaceto, Brindisi & Lecce (115km/300hm)

Na de regio Bari dalen we af naar Brindisi en Lecce voor onze tweede accommodatie. Een kustlijn die door een natuurgebied gaat, bomen van honderden jaren oud, duinen, en de zeewind die ons koel houd als de zon hoog aan de horizon staat. Gelukkig blijft het vandaag voornamelijk vlak.

Dag 5

Datum : 2024-04-10

Rustdag: Ontdek de cultuur in Lecce

Voor wie wil is er een korte tour door het historische centrum, gegeven door een officiële lokale gids. Je kunt ook een van de mooie piazza’s opzoeken voor een drankje of hapje op het terras.

Dag 6

Datum : 2024-04-11

Etappe 4: Torre Sant'Andrea (75km/250hm)

We rijden naar de oostkust en zakken vandaar af om naar de highlight Torre Sant’Andrea te fietsen. We lunchen op een prachtige plek met uitzicht over de zee. In de avond is er in Lecce een wijnproeverij gepland. Treat your taste buds!

Dag 7

Datum : 2024-04-12

Etappe 5: Tarento(75km/250)

Dit keer fietsen we naar Tarento in het westen. Daar zie je de Ionische zee. Een eenvoudige etappe. Deels door het binnenland om zo min mogelijk verkeer tegen te komen. Deels langs de kust langs de Ionische zee. Verder zijn er ontelbare velden vol klaprozen en andere bloemen die de ontspringende lente nog eens accentueren.

Dag 8

Datum : 2024-04-13

Etappe 6: Otranto / Maria di Leuca (99km/750)

Afsluiten met de mooiste etappe en fietsen naar het meest zuidelijke puntje van Italië, waarna je zo goed als op het strand slaapt. Je komt onderweg langs een oud vissersdorp Otranto en komt door het natuurgebied Cesine vlakbij Lecce. Ook doen we een kleine col aan naar een felrode Bauxietgrot. Uiteindelijk is dit net wel of net niet de 3e gran fondo van de tour… Er staan 99km gepland, maar maak jij hem vol?

Dag 9

Datum : 2024-04-14

Terugreis naar Nederland

Met de taxi worden we weer naar de beginplek gebracht, waarna je de reis kunt vervolgen met trein of vliegtuig. Een alternatief is om nog een paar dagen te verblijven in Bari, ten noorden van Ostuni. En na een dag of twee vanaf daar te vertrekken (Bari heeft een luchthaven en groot treinstation).

Inclusief

 • 8 overnachtingen, luxe b&b’s (9+)
 • 8 keer uitgebreid ontbijt
 • 8 keer uitgebreid diner
 • Persoonlijke begeleiding op de fiets
 • GPX routes en routeboek
 • Technische hulp
 • Afgesloten fietsenstalling
 • Bagagevervoer (3x)
 • Ophalen/brengen treinstation
 • Persoonlijke intake
 • Trainingsschema vooraf

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Fietsverzekering
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Drinken en overig eten

Je houdt van…

✅ … vals plat landschap
✅ … kust, olijfbomen en bos
✅ … espresso, pasta en pizza
✅ … goede gesprekken
✅ … nieuwe mensen ontmoeten

Vervoer naar de startlocatie en terug vanaf de finishlocatie wordt niet aangeboden bij onze reizen. Dit is vanwege de kleine groepen, en omdat deelnemers de vrijheid willen hebben om zelf een vervoersmiddel te kiezen. De meest gangbare opties van vervoer voor deze reis zijn vliegtuig en trein. (Hier komt nog een aparte tab voor online)

Dit is vanaf nu mogelijk! Inclusief haal- en brengservice kost dit €275 euro per persoon als 4 deelnemers voor deze optie kiezen. Voor de B&B afgeleverd. Geen gesjouw en jij reist licht. Geef het aan in het registratieformulier.

Ja dat kan. De meeste deelnemers nemen een racefiets mee met iets bredere banden (28mm), maar als jij een gravelfiets comfortabeler vindt dan kun je daarmee prima meekomen. In Zuid-Italië is een gravelfiets heel gangbaar.

De gemiddelde leeftijd varieert per reis. Leeftijd is nooit een probleem, de deelnemers zijn aan elkaar gestemd door andere factoren dan leeftijd. Bekijk de Instagrampagina voor groepen om een inzicht te krijgen.

Dat hangt af van je conditie natuurlijk. Voordat je inschrijving definitief is, maak ik uitgebreid kennis met je en maak ik een inschatting of je bij de groep past. Dit doe ik op basis van fietsvakanties in het verleden die je hebt gemaakt, hoe vaak en hoe ver je momenteel fietst, en of je nog andere sporten beoefent. Als ik denk dat het moeilijk is om mee te komen dan zeg ik dat ook eerlijk, anders is het voor jou en voor de andere deelnemers niet leuk.

Op deze vakantie zijn er geen steile heuvels, dus ook geen moeilijke afdalingen. Je kunt gewoon met 30 km/h naar beneden. Mocht je alsnog hulp nodig hebben is er altijd een gids in de buurt.

De snelheid hangt af van de groep en de bergen die worden beklommen. Meestal ligt de snelheid op vlak zo rond de 26-28 kilometer per uur. Dit is niet traag, maar wel een ontspannen tempo, dat je met ‘normale’ training een hele dag vol kan houden. Ook de gran fondo’s deze vakantie (100-110km)

Leuk dat je het vraagt. Normale training vind ik als je in het seizoen veel (drie ritten per week) fietst (maart tot oktober) en zowel lange (100km) als korte (50km) ritten maakt. Zonder dat je daarbij rekening houdt met een specifiek trainingsschema, of intervallen, of vermogenstesten (FTP) doet, of heel hard fietst. Voor deze reis is geen bergervaring vereist.

Het is aan te raden om in ieder geval 6-8 weken voor het begin van de reis te starten met fietsen (binnen of buiten). Begin april moet je dan makkelijk in een weekend 200km kunnen fietsen (op rustig tempo).

Dit zijn altijd fietsvriendelijke, kleine accommodaties. Alle accommodaties blinken uit in gastvrijheid, hygiëne en locatie. Je slaapt in een agriturismo of een B&B op een tweepersoonskamer. Het is nog niet bekend of je een 1-persoonskamer kunt boeken.

Dat wordt 31 november uiterlijk bekend gemaakt.

De kwaliteit van het wegdek is goed. Zuid-Italië heeft misschien een slechte naam, maar dat valt allemaal mee. Op een paar scheuren na is het fijn asfalt. Het wegdek is altijd verhard en is een combinatie van provinciale wegen en dorpswegen. Wel wordt aangeraden om minimaal 28mm banden te nemen.

Het verkeer is veilig. Italianen laten altijd weten als ze inhalen door middel van toeteren, dus je weet altijd waar je aan toe bent. Bovendien fietsen we grootendeels op plekken waar weinig verkeer komt. Alleen in en rondom Napels is het wat drukker. Zelfs de Amalfikust is verkeersluw in april en september.

Voor andere vragen kun je altijd mailen naar [email protected]. Je ontvangt binnen 3 dagen antwoord.

1. Met de trein

Het is een lange reis met de trein, maar als je de tijd hebt is het zeker de moeite waard. Met een mogelijke stop in Luzern of Bern in Zwitserland, of Milaan/Bologna in Italië. Let op: voor deze reisadviezen moet je fiets in een fietstas van maximaal 130cm x 80cm doen.

Deel 1:  vanaf Nederland*

NL – Zwitserland

 • 1.1 07:37 Arnhem Centraal – 15:05 Luzern (7uur28min, 2 overstappen)
 • 1.2 07:37 Arnhem Centraal – 14:56 Bern (7uur19min, 2 overstappen)

NL – Italië

 • 1.3 07:37 Arnhem Centraal – 20:50 Milano Centrale (13uur13min, 4 overstappen)

Deel 2: vanaf Zwitserland**

 • 2.1 06:05 Luzern – 10:40 Milano Centrale (4uur35min, 1 overstap)
 • 2.2 07:35 Bern – 10:40 Milano Centrale (3uur6min, direct)

Deel 3: vanaf Italië tot eind**

2.3 08:05 Milano Centrale – 16:50 Ostuni (8uur45min, 1 overstap)

3.1/3.2 11:35 Milano Centrale = 19:17 Ostuni (7uur42min, 1 overstap)

*[voorbeeldreis op dinsdag 2 april 2024]
** [voorbeeldreis op een woensdag 3 april 2024]

Opmerkingen:

1.2 overstappen in Frankfurt en Basel SBB
1.3 overstappen in Koln, Frankfurt, Mannheim en Zürich
1.3 Om in Bologna te komen neem je nog een regionale trein of intercity (±1.5u)

2. Met het vliegtuig

Alleen directe vluchten weergegeven vanaf Nederland

Amsterdam – Bari (Transavia)

Heen:

 • 4 april 06:20
 • 6 april 11:45

Terug:

 • 14 april 15:10
 • 15 april 22:05
 • 16 april 22:20

Eindhoven – Brindisi (Ryan Air)

Heen:

 • 4 april 17:00
 • 5 april 16:35

Terug:

 • 14 april 17:40
Please wait…

Hoe het werkt

Icoon om de juiste vakantie te kiezen die bij je past

1. Kies een vakantie

We bieden verschillende fietsvakanties aan. Kort en lang, en in verschillende landen. In een groep of individueel. Schrijf je vrijblijvend in voor meer informatie.

Icoon voor gesprek met expert van Rudi Rides die je vragen beantwoordt en je helpt bij het maken van de juiste keuze

2. Maak kennis

Door een persoonlijk telefoongesprek maken wij kennis met je. Zo leren we je niveau en voorkeuren kennen en worden al je vragen beantwoord.

Icoon van fiets en boom en wolk in design

3. Ga mee op avontuur!

Als het goed voelt dan ga jij mee op een nieuw fietsavontuur. Je bevestigt je inschrijving en daarna kun je beginnen met de voorbereidingen: trainen en inpakken.

Ga jij binnenkort ook mee met Rudi Rides?

Begeleid door een gepassioneerde fietser met 6 jaar ervaring

Meer dan 500 routes door Nederland, Frankrijk en Italië

Kleine groepen om een vertrouwde persoonlijke sfeer te creëren

VvKR logo

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.

Misschien vind je deze vakanties ook leuk

#WT-CODE 3582

Rondreis Puglia Salento

Please login to add your wishlists.
2024-04-06
10 Pers

90km | 500hm

20% vol

Een vakantie zonder vele hoogtemeters. Puglia inclusief Salento. Grillige kustlijn, zigzaggend door olijfbomen en langs prachtige stranden. De Zuid-Italiaanse keuken staat weer centraal. Dus: een heerlijke vakantie om je fietsseizoen te beginnen!

Meer informatie
Bijna vol Groepsfoto in Alberobello voor Trulli huisjes in Puglia Italie met Rudi Rides
#WT-CODE 1234

Van Puglia tot Amalfi

Please login to add your wishlists.
2024-04-16
10 Pers

90km | 1200hm

70% vol

Van Italiaanse oost- tot westkust. Vanaf de start in Puglia tot het einde in Napels doorkruis je prachtige landschappen. Grillige kustlijn, olijf- en wijngaarden, niemandsland, Apennijnen, Amalfikust, Salerno en het bruisende Napels. Deze vakantie is maximaal genieten voor de liefhebber.

Meer informatie
Glooiend landschap in Toscane Italië met blauwe lucht en lichte wolken
#WT-CODE 3531

Rondreis Toscane

Please login to add your wishlists.
2024-04-28
10 Pers

75km | 1050hm

40% vol

Genieten op de fiets in Toscane in de meivakantie. Tussen cipressen, wijnvelden, lentebloesems en de oneindige glooiende akkers en middeleeuwse landerijen. Zelfs voor de liefhebber stukken Strade Bianche.

Meer informatie