Rondreis Puglia

Vanaf 1.349,00

90km | 500 hm | Inschrijving gesloten

Voor wie graag fietst, maar zonder vele hoogtemeters. Op veler verzoek een fietsvakantie met weinig bergen, maar nog steeds maximaal genieten. Een rondreis door Puglia inclusief het meest zuidelijke punt in Salento. Grillige kustlijn met rotsen en kliffen, zigzaggend door de olijfbomen en daarnaast kilometers prachtige stranden. Net als op de andere reizen staat de Zuid-Italiaanse keuken centraal. Een heerlijke vakantie om je fietsseizoen te beginnen in april.

Figuur-routes-rand

Zie hieronder het programma van deze heerlijke fietsvakantie op de race- of gravelfiets, waarbij we 26km/h fietsen (op vlak). We verblijven in drie accommodaties. Eerst drie dagen een agriturismo rondom Ostuni (Bari), daarna verblijven we in Lecce stad, zodat je ‘s avonds en op de rustdag eenvoudig wat kunt ondernemen. En we eindigen op het meest zuidelijke plekje van de reis: nabij Santa Maria di Leuca. Bekijk het programma goed. Heb je vragen? Bekijk eerst de FAQ. Staat je vraag er niet bij dan kun je contact opnemen via [email protected]

Datums 2024: 6-14 april

DAG 1
Aankomst in Puglia

Aankomst in Zuid-Italië kan even wennen zijn, maar het is zo mooi en de mensen zijn zo warm dat je je snel thuisvoelt. Zeker in de gezellige B&B waar we de eerste dagen verblijven. 

DAG 2
90km/500hm
Olijfgaarden en kliffen

Ten noorden van onze B&B is een wirwar van weggetjes tussen de olijfgaarden. Er komt hier geen verkeer. Af en toe houdt het asfalt op voor 100 meter, maar dat mag het genot van de rust en schoonheid niet drukken. Langs de kliffen en bij Polignano a Mare is het iets drukker. De azuurblauwe Adriatische zee op de achtergrond maakt het plaatje compleet.

DAG 3
100km/700hm
Trulli en beste pasta

Fietsen richting Alberobello, hoofdstad van de Trulli, de iconische huizen die het landschap van Puglia vullen. Onderweg passeren we Locorotondo en Martina Franca: waar je misschien de beste pasta eet die je ooit hebt gehad.

DAG 4
95km/300hm
Torre Guaceto

Na de regio Bari dalen we af naar Lecce. Een kustlijn die door een natuurgebied gaat, bomen van honderden jaren oud, duinen, en de zeewind die ons koel houd als de zon hoog aan de horizon staat. Gelukkig blijft het vandaag voornamelijk vlak.

DAG 5
Rustdag Lecce

Voor wie wil is er een korte tour door het historische centrum, gegeven door een officiële lokale gids. Je kunt ook een van de mooie piazza’s opzoeken voor een drankje of hapje op het terras.

DAG 6
75km/250hm
Torre Sant'Andrea

We rijden naar de oostkust en zakken vandaar af om naar de highlight Torre Sant’Andrea te fietsen. We lunchen op een prachtige plek met uitzicht over de zee. In de avond is er in Lecce een wijnproeverij gepland.

DAG 7
75km/250hm
Gallipoli en Galatina

Deels door het binnenland deels langs de kust van de Ionische zee. Verder zijn er ontelbare velden vol klaprozen en andere bloemen die de ontspringende lente nog eens accentueren. En een beetje cultuur.

DAG 8
99km/750hm
Otranto en Leuca

Oud vissersdorp Otranto en natuurgebied Cesine vlakbij Lecce. Ook zien we de pracht van de felrode Bauxietgrot. Uiteindelijk is dit net wel of net niet de 3e gran fondo van de tour… Er staan 99km gepland, maar maak jij hem vol?

DAG 9
Terugreis

Met de taxi worden we weer naar de beginplek gebracht, waarna je de reis kunt vervolgen met trein of vliegtuig. Een alternatief is om nog een paar dagen te verblijven in Bari.

Inclusief

 • 8 overnachtingen, luxe b&b’s (9+)
 • 8 keer uitgebreid ontbijt
 • 8 keer uitgebreid diner
 • Persoonlijke begeleiding op de fiets
 • GPX routes en routeboek
 • Technische hulp
 • Afgesloten fietsenstalling
 • Bagagevervoer (3x)
 • Ophalen/brengen treinstation
 • Persoonlijke intake
 • Trainingsschema vooraf

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Fietsverzekering
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Drinken en overig eten

Je houdt van…

✅ … vals plat landschap
✅ … kust, olijfbomen en bos
✅ … espresso, pasta en pizza
✅ … goede gesprekken
✅ … nieuwe mensen ontmoeten

Vervoer naar de startlocatie en terug vanaf de finishlocatie wordt niet aangeboden bij onze reizen. Dit is vanwege de kleine groepen, en omdat deelnemers de vrijheid willen hebben om zelf een vervoersmiddel te kiezen. De meest gangbare opties van vervoer voor deze reis zijn vliegtuig en trein. (Hier komt nog een aparte tab voor online)

Dit is mogelijk! Dit kost €250 euro per persoon. Inclusief halen en brengen naar de B&B. Geen gesjouw en jij reist licht. Geef het aan in het registratieformulier.

Allebei mag. Het klinkt logisch om op je gravelfiets te gaan, maar een racefiets met 28mm banden is ook perfect. Let wel op dat je op vlak 27-28 km/h een comfortabele snelheid vindt.

De gemiddelde leeftijd varieert per reis en van jong tot oud. Leeftijd is nooit een probleem, de deelnemers zijn aan elkaar gestemd door andere factoren dan leeftijd. Bekijk de foto's op Instagram voor een realistisch beeld.

Dat hangt af van je conditie natuurlijk. Voordat je inschrijving definitief is, maak ik uitgebreid kennis met je en maak ik een inschatting of je bij de groep past. Dit doe ik op basis van fietsvakanties in het verleden die je hebt gemaakt, wat je plannen in de winter en voorjaar zijn, en of je nog andere sporten beoefent. Als ik denk dat het moeilijk is om mee te komen dan zeg ik dat ook eerlijk, anders is het voor jou en voor de andere deelnemers niet leuk.

Het is geen heel bergachtige vakantie, dus het dalen valt mee. Mocht je toch tips willen regelen we een clinic voor je. Zo ben je het beste voorbereid. Voor de eerste etappe nemen we (nogmaals) de basistechnieken van het afdalen door zodat je optimaal voorbereid de berg af fietst. De gids blijft in eerste instantie achter je fietsen en kan je op basis daarvan nog meer persoonlijke tips geven.

De snelheid hangt af van de groep en de bergen die worden beklommen. Meestal ligt de snelheid op vlak zo rond de 25-27 kilometer per uur. Dit is niet traag, maar wel een ontspannen tempo, dat je met ‘normale’ training een hele dag vol kan houden.

Leuk dat je het vraagt. Normale training vind ik als je in het seizoen veel (drie ritten per week) fietst (maart tot oktober) en zowel lange (100km) als korte (50km) ritten maakt. Zonder dat je daarbij rekening houdt met een specifiek trainingsschema, of intervallen, of vermogenstesten (FTP) doet, of heel hard fietst.

Je moet minimaal 3 keer per week en ruim 200km per week fietsen. Daarnaast moet je aantoonbaar ervaring in bergen of heuvels (Limburg) hebben.

Dit zijn drie extreem goede, fietsvriendelijke, kleine accommodaties. Alle accommodaties blinken uit in gastvrijheid, hygiëne en locatie. Je slaapt tijdens deze vakantie op een ruime een-, twee-, drie- of vierpersoonskamer. Dit verschilt per accommodatie. Gemiddeld gezien heb je deze reis 1 kamergenoot per nacht.

Nee dat helaas vanwege de aard van de accommodaties niet mogelijk

De kwaliteit van het wegdek is goed. Het verharde deel van de route is een combinatie van provinciale wegen en dorpswegen. Het gravel is goed te doen met 28mm banden.

Het verkeer is veilig. Het is zelfs veiliger dan in Nederland en er is veel minder agressie. Italianen laten altijd weten als ze inhalen door middel van toeteren, dus je weet altijd waar je aan toe bent. Bovendien fietsen we grootendeels op plekken waar weinig verkeer komt. Alleen in en rondom Siena is het wat drukker.

Voor andere vragen kun je altijd mailen naar [email protected]. Je ontvangt binnen 3 dagen antwoord.

1. Met de trein

Het is een lange reis met de trein, maar als je de tijd hebt is het zeker de moeite waard. Met een mogelijke stop in Luzern of Bern in Zwitserland, of Milaan/Bologna in Italië. Let op: voor deze reisadviezen moet je fiets in een fietstas van maximaal 130cm x 80cm doen.

Deel 1:  vanaf Nederland*

NL – Zwitserland

 • 1.1 07:37 Arnhem Centraal – 15:05 Luzern (7uur28min, 2 overstappen)
 • 1.2 07:37 Arnhem Centraal – 14:56 Bern (7uur19min, 2 overstappen)

NL – Italië

 • 1.3 07:37 Arnhem Centraal – 20:50 Milano Centrale (13uur13min, 4 overstappen)

Deel 2: vanaf Zwitserland**

 • 2.1 06:05 Luzern – 10:40 Milano Centrale (4uur35min, 1 overstap)
 • 2.2 07:35 Bern – 10:40 Milano Centrale (3uur6min, direct)

Deel 3: vanaf Italië tot eind**

2.3 08:05 Milano Centrale – 16:50 Ostuni (8uur45min, 1 overstap)

3.1/3.2 11:35 Milano Centrale = 19:17 Ostuni (7uur42min, 1 overstap)

*[voorbeeldreis op dinsdag 2 april 2024]
** [voorbeeldreis op een woensdag 3 april 2024]

Opmerkingen:

1.2 overstappen in Frankfurt en Basel SBB
1.3 overstappen in Koln, Frankfurt, Mannheim en Zürich
1.3 Om in Bologna te komen neem je nog een regionale trein of intercity (±1.5u)

2. Met het vliegtuig

Alleen directe vluchten weergegeven vanaf Nederland

Amsterdam – Bari (Transavia)

Heen:

 • 4 april 06:20
 • 6 april 11:45

Terug:

 • 14 april 15:10
 • 15 april 22:05
 • 16 april 22:20

Eindhoven – Brindisi (Ryan Air)

Heen:

 • 4 april 17:00
 • 5 april 16:35

Terug:

 • 14 april 17:40

Zie hieronder het programma van deze heerlijke fietsvakantie op de race- of gravelfiets, waarbij we 26km/h fietsen (op vlak). We verblijven in drie accommodaties. Eerst drie dagen een agriturismo rondom Ostuni (Bari), daarna verblijven we in Lecce stad, zodat je ‘s avonds en op de rustdag eenvoudig wat kunt ondernemen. En we eindigen op het meest zuidelijke plekje van de reis: nabij Santa Maria di Leuca. Bekijk het programma goed. Heb je vragen? Bekijk eerst de FAQ. Staat je vraag er niet bij dan kun je contact opnemen via [email protected]

Datums 2024: 6-14 april

DAG 1
Aankomst in Puglia

Aankomst in Zuid-Italië kan even wennen zijn, maar het is zo mooi en de mensen zijn zo warm dat je je snel thuisvoelt. Zeker in de gezellige B&B waar we de eerste dagen verblijven. 

DAG 2
90km/500hm
Olijfgaarden en kliffen

Ten noorden van onze B&B is een wirwar van weggetjes tussen de olijfgaarden. Er komt hier geen verkeer. Af en toe houdt het asfalt op voor 100 meter, maar dat mag het genot van de rust en schoonheid niet drukken. Langs de kliffen en bij Polignano a Mare is het iets drukker. De azuurblauwe Adriatische zee op de achtergrond maakt het plaatje compleet.

DAG 3
100km/700hm
Trulli en beste pasta

Fietsen richting Alberobello, hoofdstad van de Trulli, de iconische huizen die het landschap van Puglia vullen. Onderweg passeren we Locorotondo en Martina Franca: waar je misschien de beste pasta eet die je ooit hebt gehad.

DAG 4
95km/300hm
Torre Guaceto

Na de regio Bari dalen we af naar Lecce. Een kustlijn die door een natuurgebied gaat, bomen van honderden jaren oud, duinen, en de zeewind die ons koel houd als de zon hoog aan de horizon staat. Gelukkig blijft het vandaag voornamelijk vlak.

DAG 5
Rustdag Lecce

Voor wie wil is er een korte tour door het historische centrum, gegeven door een officiële lokale gids. Je kunt ook een van de mooie piazza’s opzoeken voor een drankje of hapje op het terras.

DAG 6
75km/250hm
Torre Sant'Andrea

We rijden naar de oostkust en zakken vandaar af om naar de highlight Torre Sant’Andrea te fietsen. We lunchen op een prachtige plek met uitzicht over de zee. In de avond is er in Lecce een wijnproeverij gepland.

DAG 7
75km/250hm
Gallipoli en Galatina

Deels door het binnenland deels langs de kust van de Ionische zee. Verder zijn er ontelbare velden vol klaprozen en andere bloemen die de ontspringende lente nog eens accentueren. En een beetje cultuur.

DAG 8
99km/750hm
Otranto en Leuca

Oud vissersdorp Otranto en natuurgebied Cesine vlakbij Lecce. Ook zien we de pracht van de felrode Bauxietgrot. Uiteindelijk is dit net wel of net niet de 3e gran fondo van de tour… Er staan 99km gepland, maar maak jij hem vol?

DAG 9
Terugreis

Met de taxi worden we weer naar de beginplek gebracht, waarna je de reis kunt vervolgen met trein of vliegtuig. Een alternatief is om nog een paar dagen te verblijven in Bari.

Inclusief

 • 8 overnachtingen, luxe b&b’s (9+)
 • 8 keer uitgebreid ontbijt
 • 8 keer uitgebreid diner
 • Persoonlijke begeleiding op de fiets
 • GPX routes en routeboek
 • Technische hulp
 • Afgesloten fietsenstalling
 • Bagagevervoer (3x)
 • Ophalen/brengen treinstation
 • Persoonlijke intake
 • Trainingsschema vooraf

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Fietsverzekering
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Drinken en overig eten

Je houdt van…

✅ … vals plat landschap
✅ … kust, olijfbomen en bos
✅ … espresso, pasta en pizza
✅ … goede gesprekken
✅ … nieuwe mensen ontmoeten

Vervoer naar de startlocatie en terug vanaf de finishlocatie wordt niet aangeboden bij onze reizen. Dit is vanwege de kleine groepen, en omdat deelnemers de vrijheid willen hebben om zelf een vervoersmiddel te kiezen. De meest gangbare opties van vervoer voor deze reis zijn vliegtuig en trein. (Hier komt nog een aparte tab voor online)

Dit is mogelijk! Dit kost €250 euro per persoon. Inclusief halen en brengen naar de B&B. Geen gesjouw en jij reist licht. Geef het aan in het registratieformulier.

Allebei mag. Het klinkt logisch om op je gravelfiets te gaan, maar een racefiets met 28mm banden is ook perfect. Let wel op dat je op vlak 27-28 km/h een comfortabele snelheid vindt.

De gemiddelde leeftijd varieert per reis en van jong tot oud. Leeftijd is nooit een probleem, de deelnemers zijn aan elkaar gestemd door andere factoren dan leeftijd. Bekijk de foto's op Instagram voor een realistisch beeld.

Dat hangt af van je conditie natuurlijk. Voordat je inschrijving definitief is, maak ik uitgebreid kennis met je en maak ik een inschatting of je bij de groep past. Dit doe ik op basis van fietsvakanties in het verleden die je hebt gemaakt, wat je plannen in de winter en voorjaar zijn, en of je nog andere sporten beoefent. Als ik denk dat het moeilijk is om mee te komen dan zeg ik dat ook eerlijk, anders is het voor jou en voor de andere deelnemers niet leuk.

Het is geen heel bergachtige vakantie, dus het dalen valt mee. Mocht je toch tips willen regelen we een clinic voor je. Zo ben je het beste voorbereid. Voor de eerste etappe nemen we (nogmaals) de basistechnieken van het afdalen door zodat je optimaal voorbereid de berg af fietst. De gids blijft in eerste instantie achter je fietsen en kan je op basis daarvan nog meer persoonlijke tips geven.

De snelheid hangt af van de groep en de bergen die worden beklommen. Meestal ligt de snelheid op vlak zo rond de 25-27 kilometer per uur. Dit is niet traag, maar wel een ontspannen tempo, dat je met ‘normale’ training een hele dag vol kan houden.

Leuk dat je het vraagt. Normale training vind ik als je in het seizoen veel (drie ritten per week) fietst (maart tot oktober) en zowel lange (100km) als korte (50km) ritten maakt. Zonder dat je daarbij rekening houdt met een specifiek trainingsschema, of intervallen, of vermogenstesten (FTP) doet, of heel hard fietst.

Je moet minimaal 3 keer per week en ruim 200km per week fietsen. Daarnaast moet je aantoonbaar ervaring in bergen of heuvels (Limburg) hebben.

Dit zijn drie extreem goede, fietsvriendelijke, kleine accommodaties. Alle accommodaties blinken uit in gastvrijheid, hygiëne en locatie. Je slaapt tijdens deze vakantie op een ruime een-, twee-, drie- of vierpersoonskamer. Dit verschilt per accommodatie. Gemiddeld gezien heb je deze reis 1 kamergenoot per nacht.

Nee dat helaas vanwege de aard van de accommodaties niet mogelijk

De kwaliteit van het wegdek is goed. Het verharde deel van de route is een combinatie van provinciale wegen en dorpswegen. Het gravel is goed te doen met 28mm banden.

Het verkeer is veilig. Het is zelfs veiliger dan in Nederland en er is veel minder agressie. Italianen laten altijd weten als ze inhalen door middel van toeteren, dus je weet altijd waar je aan toe bent. Bovendien fietsen we grootendeels op plekken waar weinig verkeer komt. Alleen in en rondom Siena is het wat drukker.

Voor andere vragen kun je altijd mailen naar [email protected]. Je ontvangt binnen 3 dagen antwoord.

1. Met de trein

Het is een lange reis met de trein, maar als je de tijd hebt is het zeker de moeite waard. Met een mogelijke stop in Luzern of Bern in Zwitserland, of Milaan/Bologna in Italië. Let op: voor deze reisadviezen moet je fiets in een fietstas van maximaal 130cm x 80cm doen.

Deel 1:  vanaf Nederland*

NL – Zwitserland

 • 1.1 07:37 Arnhem Centraal – 15:05 Luzern (7uur28min, 2 overstappen)
 • 1.2 07:37 Arnhem Centraal – 14:56 Bern (7uur19min, 2 overstappen)

NL – Italië

 • 1.3 07:37 Arnhem Centraal – 20:50 Milano Centrale (13uur13min, 4 overstappen)

Deel 2: vanaf Zwitserland**

 • 2.1 06:05 Luzern – 10:40 Milano Centrale (4uur35min, 1 overstap)
 • 2.2 07:35 Bern – 10:40 Milano Centrale (3uur6min, direct)

Deel 3: vanaf Italië tot eind**

2.3 08:05 Milano Centrale – 16:50 Ostuni (8uur45min, 1 overstap)

3.1/3.2 11:35 Milano Centrale = 19:17 Ostuni (7uur42min, 1 overstap)

*[voorbeeldreis op dinsdag 2 april 2024]
** [voorbeeldreis op een woensdag 3 april 2024]

Opmerkingen:

1.2 overstappen in Frankfurt en Basel SBB
1.3 overstappen in Koln, Frankfurt, Mannheim en Zürich
1.3 Om in Bologna te komen neem je nog een regionale trein of intercity (±1.5u)

2. Met het vliegtuig

Alleen directe vluchten weergegeven vanaf Nederland

Amsterdam – Bari (Transavia)

Heen:

 • 4 april 06:20
 • 6 april 11:45

Terug:

 • 14 april 15:10
 • 15 april 22:05
 • 16 april 22:20

Eindhoven – Brindisi (Ryan Air)

Heen:

 • 4 april 17:00
 • 5 april 16:35

Terug:

 • 14 april 17:40

Hoe het werkt

SquarePhoto28129

1. Kies een vakantie

We bieden verschillende fietsvakanties aan. Kort en lang, en in verschillende landen. In een groep of individueel. Schrijf je vrijblijvend in voor meer informatie.

SquarePhoto28229

2. Maak kennis

Door een persoonlijk telefoongesprek maken wij kennis met je. Zo leren we je niveau en voorkeuren kennen en worden al je vragen beantwoord.

stap_3_nieuw

3. Ga mee op avontuur!

Als het goed voelt dan ga jij mee op een nieuw fietsavontuur. Je bevestigt je inschrijving en daarna kun je beginnen met de voorbereidingen: trainen en inpakken.

Ga jij binnenkort ook mee met Rudi Rides?

Begeleid door een gepassioneerde fietser met 6 jaar ervaring

Meer dan 500 routes door Nederland, Frankrijk en Italië

Kleine groepen om een vertrouwde persoonlijke sfeer te creëren

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen

Bijna vol Groepsfoto in Alberobello voor Trulli huisjes in Puglia Italie met Rudi Rides
#WT-CODE 1234

Coast to coast Puglia-Amalfi

2024-09-12
10 Pers

90km | 1200hm | september = 50% Vol

De best beoordeelde groepsreis van Rudi Rides. Van kust naar kust in het zuiden van Italië. Van trulli, olijfgaarden en kliffen in Puglia. Dwars door niemandsland en de Apennijnen, naar de prachtige Amalfikust, de Vesuvius en het bruisende Napels als onvergetelijk einde.

Meer informatie
#WT-CODE 2019

Individuele vakantie

Vanaf 7 nachten
2 Pers

Vertrek: elke dag

Vraag een offerte aan!

Racefiets, trekkingfiets of e-bike. Het wordt allemaal aangeboden in Italië en Frankrijk met Rudi Rides.Hoe mooi dat alles tot in de puntjes geregeld is? Betrouwbare routes, verkeersluw, en een echte lokale ervaring. Alles op jouw wensen aangepast. Dus maak nu die fietsvakantie van je dromen.

Meer informatie
Foto in laag perspectief boven het gras zitten fietsers in de zon een appel te eten voor een appelgaard
#WT-CODE 1615

Giro d’Italia – klein

2024-08-30
8 Pers

80-90km | 1500hm

Inschrijving geopend!

Een week langs verschillende mooie meren in Noord-Italië. Voor wie zowel van klimmen, als van ‘la vita in Italia’ houdt. De beste pizza’s, cornetto’s en wijn. Deze vakantie is de ideale combinatie tussen in- en ontspanning. Geniet van de natuur, de zon en de Italiaanse keuken.

Meer informatie