Rutger van Rudi Rides op de fiets langs het meer van Malciaussia tijdens een fietsvakantie in Italië, Piemonte.

Hi, ik ben Rutger

Ik ben de eigenaar van Rudi Rides. Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn, en het liefst op de fiets. Als ik op de fiets zit, voel ik me vrij, ontspannen en blij. Het is niet zeldzaam dat je mij zoals hier met een ontspannen lach op mijn gezicht kan zien, genieten van al dit moois in de wereld. Dit heb ik veel liever dat dan met verbeten gezicht naar het asfalt kijken. Dan zou ik ook al het moois missen waar ik doorheen fiets: van de ontspringende knoppen en bloesems in de lente, het groenste groen in de zomer en tenslotte de vurige kleuren van de bladeren in de herfst. In combinatie met genoeg pauzes met lekker eten en drinken is dat de ideale daginvulling voor mij. Hier neem ik jou graag in mee op een van de fietsvakanties die bij Rudi Rides wordt aangeboden. Van een weekend in Nederland tot een fietsvakantie op Corsica of in Zuid-Italië.

Rutger van Rudi Rides in de Italiaanse Alpen in Piemonte bij het meer van Malciaussia

Hoewel Nederland al prachtig is en vele unieke landschappen kent, vind ik het ook heerlijk om meer in het zuiden te fietsen: vooral in Italië of Frankrijk. Daar heb je prachtige beklimmingen, verlaten bergpaden en een heel pallet van gekleurde rotsen. Door de lage snelheid op de fiets en de stilte om me heen, krijg ik het gevoel alsof de tijd even stil staat. Verder voel ik me omgeven door al deze grootsheid van de natuur zo klein en nietig dat ik heel bewust door krijg hoe mooi het allemaal is. Bovendien is de snelheid van het leven – vooral in Zuid-Italië – laag. Hierdoor zijn de mensen warm en staan ze open voor vreemden. En niet onbelangrijk: daar serveren ze het lekkerste eten. Wat wil je nog meer? Niet gek dus dat dit de populairste vakantie is bij Rudi Rides!

Onze waarden

Respect voor het verkeer

Wij fietsers zijn we de meest kwetsbare verkeersdeelnemers. Meestal verwachten automobilisten ons niet vanwege onze relatief hoge snelheid. Naast de verkeersregels zijn wij daarom extra voorzichtig en altijd aardig voor deze bestuurders.

Respect voor de mens

Wij zijn als groep samen en zullen iedereen respecteren, ook als iemand anders is dan jij. Wij willen een veilige omgeving creëren waarin iedereen zich prettig voelt en zich kan uiten op zijn of haar manier.

Respect voor de natuur

Onderweg zijn we onderdeel van het verkeer, maar ook van de natuur. Daarom hanteren wij de volgende slogan: Neem niets, behalve foto’s, laat niets achter, behalve voetafdrukken & bewaar niets anders dan herinneringen.

Respect voor je lichaam

Een fietstocht kan als intens worden ervaren. Luister daarom altijd naar je lichaam als je niet verder kan, of als je je niet goed voelt. We vinden altijd samen een oplossing. Doorfietsen kan grotere gevolgen hebben dan een keer opgeven.

Waarom Rudi Rides?

Fiets met respect

Fietsen met respect voor de omgeving en jezelf. De natuur waarin je fietst, de mensen met wie je fietst, en het verkeer om je heen. Daarnaast gaat het ook om jezelf. Je verlegt jouw grenzen, maar altijd op een veilige manier.

Toegankelijk

Rudi Rides accepteert alle niveaus. Van beginners die hun eerste fiets net hebben, tot aan doorgewinterde klimmers. We bepalen samen vooraf welk niveau reizen bij jou past en zoeken dan de matchende reizen. Zo houden we het voor iedereen leuk.

Prachtige natuur

Rudi Rides kent de begane paden, en ook de ongebaande paden, maar altijd in prachtige natuur. Gebruik al je zintuigen en word één met de natuur.

Gepassioneerde begeleiding

Rutger en zijn team hebben vele routes gefietst in verschillende landen en omgevingen. Zij vertellen wat komen gaat, zodat jij de juiste voorbereidingen treft. Verder brengen zij hun enthousiasme over op jou en de groep, zodat je met een big smile op je fiets zit.

Ontspannen

Geen zorgen over de routes of je snelheid. Je bent in een vertrouwde omgeving en alles is goed. Je kunt zelf je pauzes en snelheden indelen. Je bent in goede handen bij de begeleiding en de deelnemers, want er wordt naar je geluisterd. Daardoor kun je op de fiets al ontspannen.

Lokaal

Om het beste van het land en de omgeving te proeven waar je bent, heb je lokale kennis nodig. Rudi Rides heeft een uitgebreid netwerk met lokale partners die de authenticiteit van het land in de Rudi Rides reizen laten terugkomen.

VvKR logo

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.